Meleg ide, meleg oda,de valamit enni kell. Ilyenkor  nem jó a zsíros étel, jól esik egy tányér  zöldség vagy gyümölcsleves. Én  egy újfajta zöldséglevessel kísérleteztem. Hihetetlen öröm, mert nagy sikere volt.
Nem szívesen írom már azt, hogy cukkini, de az is volt benne,mert természetesen finom kerti paradicsom.  Vegetáriánus ebédünk volt. 🙂

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • egy kis cukkini héjastól(annyi legyen,mint a sárgarépa)
  • 2 db paradicsom
  • egy új hagyma
  • néhány karika paprika( sárga,piros)
  • egy teáskanál ételízesítő(lehetőleg házi)
  • petrezselyemzöld,lestyánlevél
  • só,bors
  • egy ek.olíva olaj

Daragaluska hozzávalói:

  • egy közepes nagyságú tojás
  • 4 csapott ek, búzadara
  • pici só
  • egy teáskanál olaj
  • egy mokkáskanál szárított petrezselyemzöld

Elkészítés:

Megpucoljuk a zöldségeket , majd felvágjuk,lehetőleg egyforma méretűre.

Egy evőkanál olívaolajat teszünk a lábasba erre rátesszük a sárgarépát és a petrezselymet,sózzuk  és elkezdjük dinsztelni, kb 2-3 perc múlva hozzáadjuk a cukkinit , paprikátés együtt dinszteljük. Borsozzuk frissen őrölt borssal, hideg vízzel felengedjük. Beleteszünk egy hagymát és két felkockázott paradicsomot, lestyán levelet dobunk bele. alacsony fokozaton főzzük.

Közben elkészítjük a galuskát, említettem már, hogy a grízgaluskáz mindig édesanyám receptje alapján készítem, most petrezselyemmel ízesítettem leírása itt:

https://blog.keva.hu/recept/gombaragu-leves-daragaluskaval/ 

Nem kell sokáig főzni a zöldségeket, én forrástól számítva csak 10 percig főztem, majd beleszaggattam a galuskákat,és készre főztem. A végén kidobjuk a hagymát a levesből és apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.

Máris tálalható. Mivel nagy meleg volt, így  csak közép melegen ettük.

Tipp. Ha azonnal nem esszük a levest inkább tegyünk több vizet a fazékba,mert a galuska felissza a folyadékot.