Ennek a receptnek Németh Varga  Zsuzsa lett a “keresztanyja” :-), ha csak egy részletfotót teszek fel a   https://www.facebook.com/KeVaEgeszseg már rögtön tudja, hogy mit készítek belőle 🙂  évek óta a http://egeszseg.keva.hu/    oldal követője.
Köszönöm szépen! 🙂
Nem tudom ki hogy van, de ha én kigondolok egy receptet, azt mindig tovább fejlesztem. Így történt a sajtos cukkinis tésztámmal is. Szerintem most minden családnál rengeteg a cukkini, sokféleképpen variálható,mi még nem untuk meg. A mai így készült:

Hozzávalók:

  • 250 gramm durum lisztből készült penne
  • egy közepes cukkini 30-40 dkg körüli
  • 2 dl 12 %-os tejföl
  • 1 tojás
  • 1 tömlős krémsajt
  • 2 púpozott evőkanál füstölt reszelt  Trappista sajt
  • 1 púpozott evőkanál reszelt parmezán
  • 1 nagy csokor zöld kapor
  • 4 darab körte alakú paradicsom
  • 1+ 1 tk.olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Lereszeljük a cukkinit ( nem hámozzuk meg) megsózzuk, közben egy lábasban vizet forralunk teszünk bele sót, egy teáskanál olajat és megfőzzük a tésztát (de csak roppanósra) , leszűrjük de nem csepegtetjük le, hogy maradjon a főzőléből bőven rajta .

A tésztát kiolajazott tepsibe rajuk, a tetejére rátesszük a sózott cukkinit, megszórjuk apróra vágott zöld kaporral.
Feltörünk egy tojást összekeverjük a tejföllel, a krémsajttal , a reszelt füstölt sajttal és fele parmezánnal, és nyakon öntjük vele a  cukkinit.
A tetejére néhány szelet  paradicsomot rakunk, és szórunk rá reszelt parmezánt   és betesszük forró sütőbe.
Tálaláskor tehetünk még rá egy kis reszelt  parmezánt.

Nálam légkeveréses fokozaton 180 fokon 20 percig sült.

Jó étvágyat!