A cukkini a nyár egyik ajándéka, nagyon sokoldalúan felhasználható.  A mai ebédünk hús nélküli volt,de mégis tartalmas. Vegetáriánusok is elkészíthetik.persze húsimádok tehetnek mellé húst is,de higgyétek el önmagában is laktató.:-)

Hozzávalók:

  • 15 dkg durum lisztből készült spagetti
  • 1 kis cukkini (35 dkg)
  • 1 dl joghurt(Cserpes)
  • 1,5 dl tejföl(Cserepes)
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 2 db.tojás
  • sajt( 10 dkg Karaván csilis füstölt,5 dkg Trappista, 5 dkg Cserpes fonottka)
  • 1 tasak mini mozzarella
  • 1 csokor kapor
  • 4-5 db.koktél paradicsom
  • olaj a tepsi kikenéséhez+zsemlemorzsa tepsi szórásához)

Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és héjával együtt a reszelő durva fokozatán lereszeljük, majd sózzuk.

Egy lábasban kifőzzük a spagettit, de ahogy az olaszok mondanák “al dente”,vagyis roppanósra.

Lereszeljük a sajtokat ( a fonottkát félretesszük).

A cukkinit egy kicsit kinyomkodjuk,majd hozzáadjuk a tojásokat, a sajtokat, a joghurtot,tejszínt,tejfölt, ízesítjük az apróra vágott zöld kaporral és egy kis sóval.

Egy tepsit kiolajazunk,megszórjuk zsemlemorzsával,ebbe beletesszük a spagettit, és nyakon öntjük a sajtos-tejfölös masszával.

A tepsi tetejére teszünk felszeletelt paradicsomot,mozzarella golyót. A fonottkát apróra reszeljük és megszórjuk a tetejét.

180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Sütési idő kb. 35 perc.

Forrón tálaljuk! Jó étvágyat kívánok!:-)