Már többször is írtam arról,hogy a ragulevesek és a csorbák a kedvenc leveseim. Ma egy finom, könnyű levest hoztam,ami a hőségben is jól esik. A nyár kedvencével cukkinivel gazdagítottam:-)
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell filé
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 db bébi cukkini
- 2 db nagy csiperke gomba
- 1,5 dl zöldborsó
- 1 db. közepes krumpli
- 1 hagyma
- 1 paradicsom
- 1 ek.olívaolaj
- 2 dk vaj
- 2 csipet kurkuma
- 1 csokor friss tárkony
- 1 csokor petrezselyemzöld
- egy szál lestyán
- só,bors
- 1,5 dl joghurt
- 1 ek tönkölybúza liszt
- fél citrom leve
Elkészítés:
Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk . Megmossuk és ujjnyi csíkokra vágjuk a csirkemellet is.
Egy fazékba beletesszük az olajat,majd a vajat, erre rárakjuk a csirkemellet fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket:sárgarépát,petrezselymet,a feldarabolt gombát, apró kockákra vágott cukkinit.
Meghintjük kurkumával majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel(vagy csirkealaplével). Sózzuk,borsozzuk.
Belerakjuk a felvágott krumpli darabokat, egy hagymát egészben ( ha megfőtt ki szoktam dobni). Hozzáadjuk a leveshez a,paradicsomot, lestyánt ,petrezselyemzöldet, apróra vágott tárkonyt.
Kis lángon főzzük, ( vigyázzunk ne főzzük sokáig) végén hozzáadjuk a zöldborsót. Ízesítjük frissen facsart citromlével.
Elkészítjük a habarást a joghurtot csomómentesre keverjük a lisztel , majd hígítjuk két merítőkanálnyi forró levessel és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe.
Megkóstoljuk,ha szükség utána izésítünk:-)
Jó étvágyat kívánok!
Tálaláskor kínálhatunk joghurtot hozzá!