Már többször is írtam arról,hogy a ragulevesek és a csorbák a kedvenc leveseim. Ma egy finom, könnyű levest hoztam,ami a hőségben is jól esik. A nyár kedvencével cukkinivel gazdagítottam:-)

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db  petrezselyemgyökér
  • 1 db bébi cukkini
  • 2 db nagy csiperke gomba
  • 1,5 dl zöldborsó
  • 1 db. közepes krumpli
  • 1 hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 ek.olívaolaj
  • 2 dk vaj
  • 2 csipet kurkuma
  • 1 csokor friss tárkony
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • egy  szál lestyán
  • só,bors
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 ek tönkölybúza liszt
  • fél citrom leve

Elkészítés:

Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk . Megmossuk és ujjnyi csíkokra vágjuk a csirkemellet is.
Egy fazékba beletesszük az olajat,majd a vajat,  erre rárakjuk a csirkemellet fehéredésig sütjük, majd  hozzáadjuk  a  felaprított zöldségeket:sárgarépát,petrezselymet,a feldarabolt gombát, apró kockákra vágott cukkinit.
Meghintjük  kurkumával majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel(vagy csirkealaplével). Sózzuk,borsozzuk.
Belerakjuk a felvágott krumpli darabokat, egy hagymát egészben ( ha megfőtt ki szoktam dobni). Hozzáadjuk a leveshez a,paradicsomot, lestyánt ,petrezselyemzöldet, apróra vágott tárkonyt.
Kis lángon főzzük,  ( vigyázzunk ne főzzük  sokáig) végén hozzáadjuk a zöldborsót.  Ízesítjük frissen facsart citromlével.

Elkészítjük a habarást a joghurtot csomómentesre keverjük a lisztel , majd hígítjuk két merítőkanálnyi forró levessel és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe.
Megkóstoljuk,ha szükség utána izésítünk:-)

DSC_0473 (Large)

Jó étvágyat kívánok!

Tálaláskor kínálhatunk joghurtot hozzá!