Könnyen megjegyezhető receptet hoztam szinte mindenből két-két evőkanállal kell :-).
Ez a palacsinta kiválóan alkalmas cukorbetegeknek, de természetesen másoknak is , mivel sokkal kevesebb szénhidrát és kalória van benne , mint a hagyományos palacsintában.
Én sós változatot készítettem, ami köretként, vagy salátával önálló ételként is fogyasztható, vagy egy túrókrémmel megtöltve finom vacsora lehet.
Ha csak cukkinit tettem volna bele édes változatot is eltudnék képzelni belőle. Egyszer biztosan kipróbálom, ha sok cukkinim lesz.
Kanál volt a mérce,mivel fele adag cukkinis-gombás masszát használtam fel, más étel is készült belőle.
Akkor nézzük a receptet:-).
Hozzávalók:
- 2 evőkanálnyi reszelt cukkini
- 2 evőkanálnyi reszelt csiperke gomba
- 2 evőkanálnyi tönkölybúza liszt
- 2 tojás
- 1 dl tej+ ásványvíz
- só
- petrezselyemzöld és zöld kapor
- a sütéshez olaj + 1 tk.a palacsinta tésztájába (olívaolajat tettem)
Elkészítés:
A reszelő durva fokozatán lereszeljük a cukkinit, sózzuk és 5-10 percig állni hagyjuk.
A gombát is lereszeljük.
Feltörjük a tojásokat,habosra keverjük,majd hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk.
Belerakjuk a kicsit kinyomkodott cukkinit, a reszelt gombát,apróra vágott zöld fűszereket.
Elkavarjuk ,majd hígítjuk a tejjel, beletesszük a teáskanál olajat.
Olajon kisütjük,majd minden palacsintát papírtörlőre szedünk, hogy leitassuk a felesleges olajat.
Ebből az adagból hat db.palacsinta lett.
Csak ajánlani tudom, annyira finom volt!
Jó étvágyat!:-)
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/csorba-zabpelyhes-husgomboccal/ […]