Hiába most a cukkini szezonja van. A napokban végzetem egy kis kutatást a https://www.facebook.com/KeVaEgeszseg oldalon , ahol megkérdeztem,hogy cukkini,vagy karfiol a nyári kedvenc. Érdekes módon egyenlő arányban jeleztétek a karfiolt és a cukkinit. Szóval mindkettőt nagyon szeretitek. Ezzel én is így vagyok,nem tudok választani.:-)

Ma egy gombás-cukkinis, vagy cukkinis-gombás 🙂 🙂 receptet hoztam.

Hozzávalók:

  • egy kisebb cukkini ( kb 30 dkg)
  • 2 db nagy csiperke gomba ( 15-16 dkg)
  • 1 db .korpás zsemle
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek. zabpehyely
  • 2 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy csokor kapor és petrezselyemzöld
  • só,ízlés szerint bors
  • olaj a sütéshez( kb 2 x 4 evőkanálnyi)

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk és héjastól megreszeljük( nem volt mag benne). Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.

A gombát is lereszeljük a reszelő durvább fokozatán. A zsemlét tejbe áztatjuk.

A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk, összekeverjük a gombával,majd hozzáadjuk a tojásokat, a kinyomkodott zsemlét,beletesszük a zabpelyhet, ízesítjük apróra reszelt fokhagyma gerezddel,apróra vágott petrezselyem-kapor keverékkel,csipetnyi borssal.

Alaposan összedolgozzuk,majd  nedves kézzel pogácsákat formázunk .

Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a pogácsákat és közepes lángon világos barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk,utána tálaljuk.

Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.