A nyár sztárja a cukkini. Az utóbbi időben nagyon közkedvelt zöldség, magas a víz tartalma, fogyókúrázóknak ,cukorbetegeknek is kiváló.
Szinte nincs is család aki nem próbálta ki a cukkinit valamilyen formában. Tudom a legelterjedtebb a rántott verzió,de azon kívül számtalan lehetőséget rejt magában. Én már készítettem belőle fasírtot, rakott ételt, krémet.

Hozzávalók:
  • egy kis vöröshagyma
  • 2 db kicsi cukkini
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1,5 dl  12 %-os tejföl ( vagy görög joghurt)
  • 1 liter csirke alaplé( a fagyasztóba mindig teszek néhány dobozzal)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • díszítéshez citromfű
  • egy marék pirított rozskenyér

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon, egy kis vízzel felöntve lassan dinsztelem.A cukkiniket karikára vágom, hozzáadom a hagymához, majd megpárolom, majd botmixerrel az egészet átsimítom, sózom, borsozom, végezetül egy kis tejföllel  ( vagy joghurttal) gazdagítom, visszateszem a tűzhelyre és hagyom még egyet  felforrni.

Pirított rozskenyérrel kínálom.

Jó étvágyat!:-)

Tipp. lehet zöld fűszerrel is gazdagítani.

tetejére tehetünk mandulát, pirított tökmagot,vagy napraforgó magot

Ui. Ma 2017. augusztusában egy kicsit visszanéztem a blogba és meglepődtem,hogy már négy évvel korábban is jegyeztem be receptet. Akkor még inkább a kérdések és válaszok http://egeszseg.keva.hu/

oldal kérdéseivel foglalkoztam, és csak néhány ételt fotóztam. ez a fotó is a kezdetekben készült.

További cukkinis receptek itt:

https://blog.keva.hu/?s=cukkini

Üdvözlettel Sárika