A nyár sztárja a cukkini. Az utóbbi időben nagyon közkedvelt zöldség, magas a víz tartalma, fogyókúrázóknak ,cukorbetegeknek is kiváló.
Szinte nincs is család aki nem próbálta ki a cukkinit valamilyen formában. Tudom a legelterjedtebb a rántott verzió,de azon kívül számtalan lehetőséget rejt magában. Én már készítettem belőle fasírtot, rakott ételt, krémet.
Hozzávalók:
- egy kis vöröshagyma
- 2 db kicsi cukkini
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 1,5 dl 12 %-os tejföl ( vagy görög joghurt)
- 1 liter csirke alaplé( a fagyasztóba mindig teszek néhány dobozzal)
- 2 gerezd fokhagyma
- díszítéshez citromfű
- egy marék pirított rozskenyér
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon, egy kis vízzel felöntve lassan dinsztelem.A cukkiniket karikára vágom, hozzáadom a hagymához, majd megpárolom, majd botmixerrel az egészet átsimítom, sózom, borsozom, végezetül egy kis tejföllel ( vagy joghurttal) gazdagítom, visszateszem a tűzhelyre és hagyom még egyet felforrni.
Pirított rozskenyérrel kínálom.
Jó étvágyat!:-)
Tipp. lehet zöld fűszerrel is gazdagítani.
tetejére tehetünk mandulát, pirított tökmagot,vagy napraforgó magot
Ui. Ma 2017. augusztusában egy kicsit visszanéztem a blogba és meglepődtem,hogy már négy évvel korábban is jegyeztem be receptet. Akkor még inkább a kérdések és válaszok http://egeszseg.keva.hu/
oldal kérdéseivel foglalkoztam, és csak néhány ételt fotóztam. ez a fotó is a kezdetekben készült.
További cukkinis receptek itt:
https://blog.keva.hu/?s=cukkini
Üdvözlettel Sárika