A puha fasírt készítését édesanyámtól tanultam .
Ugye már tudjátok mi a puha fasírozott titka? Írtam már erről korábban 🙂 és néhányan már vissza is jeleztétek, hogy nagyon bejött!:-) Szóval   a fasírtot mindig reszelt nyers krumplival készítem, mert a fasírt lazaságát az apróra reszelt nyers krumpli adja. És hogy mennyire igaz? egyszer kipróbáltam krumpli nélkül készíteni, hát nem volt akkor laza biztosan:-), teljesen más volt az állaga. A másik trükk, amit szintén édesanyámtól tanultam, hogy a kész pogácsákat sem lisztbe, sem zsemlemorzsába nem forgatom, hanem csak vizes kézzel megformázok és ezt követően sütöm. Most sok zöld fűszerrel gazdagítottam és kihagytam belőle a kenyeret,vagy a zsemlét.

Fasírt recept ahogy készítettem:

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint
  • csipetnyi  zöld csombor levél
  • nagy csokor csokor petrezselyem zöld
  • néhány szál metélőhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 db nagy krumpli (15-20 dkg körüli)

Elkészítés:
Egy tálba beleteszem a darált húst. A reszelő kisebb fokán lereszelem a krumplit, majd kinyomkodom és hozzáadom a darált húshoz.
A fokhagyma gerezdet is leszoktam reszelni és úgy teszem a húsos masszához.
A tojást feltöröm a darált húshoz  öntöm.
Fűszerezem sóval, borssal, paprikával, csomborral,apróra vágott petrezselyem, metélő hagymával. Megízlelem, és ha szükség utánaízesítem.

Jó, ha egy kicsit tudjuk pihentetni a masszát így jobban összeérnek az ízek.
Sütés előtt pogácsákat formázok vizes kézzel és serpenyőben közepes lángon kisütöm. Oldalanként  kb.5 percet sütöm.
Amikor megsült papírtörlőn leitatom az olajat.

Melegen, hidegen egyaránt finom.

Most cukkinifőzelékkel kínáltam:

Recept itt: https://blog.keva.hu/recept/kapros-cukkinifozelek/

Jó étvágyat!