Sokoldalúan felhasználható a cukkiniragu. Remek energiaszegény köret,de ha tojást teszünk rá már önálló étel. Nagyon finom tésztával, esetleg reszelt sajttal is megbolondítható.
Amikor szezonban készítem teszek a fagyasztóba is belőle.

Cukkini ragu

Hozzávalók:

  • egy kisebb cukkini
  • egy kaliforniai paprika, vagy pritamin paprika
  • két szál újhagyma,vagy póréhagyma ( egy kisebb méretű)
  • 2 db paradicsom
  • 1 kisebb darab csili paprika
  • só,bors
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy mokkáskanál méz ( cukorbetegek diabetikus mézet,vagy édesítőszert használjanak)
  • 1 ek. olíva olaj, diónyi vaj

Elkészítés:

Feldaraboljuk a zöldségeket.

Egy teflon serpenyőben 1 ek. olajon, diónyi vajon   megdinszteljük a  hagymát, paprikát, kicsit megsózzuk,majd rátesszük a felkockázott cukkinit, fokhagymát, kis csilipaprikát, a mézet és a frissen őrölt borsot, és együtt pároljuk, végül rárakjuk a koktél paradicsomot, ezzel már csak 2-3 percig  főzzük. Ha szükség utána ízesítünk.

Színkavalkád 🙂