Sokoldalúan felhasználható a cukkiniragu. Remek energiaszegény köret,de ha tojást teszünk rá már önálló étel. Nagyon finom tésztával, esetleg reszelt sajttal is megbolondítható.
Amikor szezonban készítem teszek a fagyasztóba is belőle.
Cukkini ragu
Hozzávalók:
- egy kisebb cukkini
- egy kaliforniai paprika, vagy pritamin paprika
- két szál újhagyma,vagy póréhagyma ( egy kisebb méretű)
- 2 db paradicsom
- 1 kisebb darab csili paprika
- só,bors
- egy gerezd fokhagyma
- egy mokkáskanál méz ( cukorbetegek diabetikus mézet,vagy édesítőszert használjanak)
- 1 ek. olíva olaj, diónyi vaj
Elkészítés:
Feldaraboljuk a zöldségeket.
Egy teflon serpenyőben 1 ek. olajon, diónyi vajon megdinszteljük a hagymát, paprikát, kicsit megsózzuk,majd rátesszük a felkockázott cukkinit, fokhagymát, kis csilipaprikát, a mézet és a frissen őrölt borsot, és együtt pároljuk, végül rárakjuk a koktél paradicsomot, ezzel már csak 2-3 percig főzzük. Ha szükség utána ízesítünk.
Színkavalkád 🙂