Azért néha én is készítek egy-egy süteményt. Általában a könnyű kavart süteményeket,gyümölcsösöket kedvelem. Szeretem a muffinokat is.
Szerintem a muffinok sikerének titka abban rejlik, hogy finomak és változatosak és könnyen variálhatók, ráadásul rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, akár díszítés nélkül is mutatósak, már a muffin papír is díszíti.
Az alapvető tudnivaló a muffin készítéssel kapcsolatban, hogy külön össze kell keverni a száraz és külön a nedves összetevőket, majd a nedveshez fokozatosan hozzáadni a szárazakat.
Most egy nagyon csokis muffint hoztam, az interneten több helyen is megtaláltam a receptet, de én kedvenc kolléganőmtől kaptam. 🙂
Hozzávalók:
- 15 dkg finom liszt
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál barackíz
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg kakaópor
- 5 dkg tört étcsokoládé,néhány kocka fehér csokoládé
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral.
Majd hozzáadjuk a barackízt.
A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tört étcsokoládét.
Sűrű masszát kapunk,semmiképpen ne hígítsuk tejjel.
A tésztát a formába kanalazzuk. Mindenik muffin tetejére teszünk egy kis darab csokit.
30-35 perc alatt készre sütjük.
Utána fogyasztható.
Jó étvágyat! Illetve jó kávézást!:-)