Azért néha én is készítek egy-egy süteményt. Általában a könnyű kavart süteményeket,gyümölcsösöket kedvelem.  Szeretem a muffinokat is.
Szerintem  a muffinok  sikerének titka abban rejlik, hogy finomak és változatosak és könnyen variálhatók, ráadásul rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, akár díszítés nélkül is mutatósak, már a muffin papír is díszíti.
Az alapvető tudnivaló a muffin készítéssel kapcsolatban, hogy külön össze kell keverni a száraz és külön a nedves összetevőket, majd a nedveshez fokozatosan hozzáadni a szárazakat.

Most egy nagyon csokis muffint hoztam, az interneten több helyen is megtaláltam a receptet, de én kedvenc  kolléganőmtől kaptam. 🙂

Hozzávalók:

  • 15 dkg finom liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál barackíz
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg tört étcsokoládé,néhány kocka fehér csokoládé

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.

DSC_0344 (Large)

A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral.
DSC_0341 (Large)

Majd hozzáadjuk a barackízt.

DSC_0347 (Large)

A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tört étcsokoládét.

Sűrű masszát kapunk,semmiképpen ne hígítsuk tejjel.

DSC_0351 (Large)

A tésztát a formába kanalazzuk. Mindenik muffin tetejére teszünk egy kis darab csokit.
DSC_0356 (Large)
30-35 perc alatt készre sütjük.
DSC_0395 (Large)

Utána fogyasztható.

DSC_0434 (Large)

Jó étvágyat! Illetve jó kávézást!:-)