Tudjátok, hogy kedvenceim a csorbák és a ragulevesek, melyeket számtalan változatban elkészítettem már. Ez a leves saját ötlet alapján készült ( a legtöbb ételem így készül 🙂 ), mindent beleraktam amit itthon találtam , és zöld fűszerekkel ízesítettem. A Diabétesz Világnap alkalmából egy egészséges és laktató levest készítettem, ebből bátran kanalazgathatnak a cukorbetegek, de még a fogyókúrázok is. És, hogy van benne némi sertéshús? Ennyi színhús belefér :-).
A mai leves így készült:
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéscomb
- 2 db sárgarépa
- 1 db.petrezselyemgyökér
- 1 szelet zellergyökér
- 20-25 db. kelbimbó
- egy jó marék savanyú káposzta
- egy paradicsom
- 2 szelet paprika
- 1 kisebb fej hagyma
- só, bors, őrölt kömény, 4-5 szelet szárított vargánya
- zöld fűszerek: lestyán, borsikafű,petrezselyemzöld
- egy evőkanál tejföl + a tálaláshoz
- 1 dl zsírszegény tejszín
- egy evőkanál olaj
- egy evőkanál rozsliszt
- egy evőkanál házi ételízesítő
Elkészítés:
Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk. Egy evőkanál olajon a sárgarépát, a petrezselymet, a kelbimbót, és a zellert egy kicsit megdinszteljük ( 1-2 perc), majd rászórjuk a rozslisztet. Néhányat kavarunk rajta és felengedjük hideg vízzel.
Ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal vargányával, őrölt köménnyel, zöld fűszerekkel ízlés szerint.
Felvágjuk a savanyú káposztát és belerakjuk, valamint teszünk bele egy egész hagymát, félbevágott paradicsomot és paprikát.alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
A darált sertéshúshoz adunk két csipetnyi őrölt köményt,egy csipetnyi szárított zöld csombort,sót ,borsot és összegyúrjuk. Apró kis gombócokat formázunk vizes kézzel és hozzáadjuk a levesünkhöz.
Készre főzzük.
Egy evőkanál tejfölt, a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk két merőkanál levest a hőkiegyenlítés miatt, majd folyamatos kavarás közben beleöntjük a levesbe, amikor felforr lezárjuk a lángot.
Forrón tálaljuk, tálaláskor adunk hozzá egy teáskanálnyi tejfölt.
Jó étvágyat!
Ui. A zöldségek, zöld fűszerek ízlés szerint variálhatóak.
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/csorba-egy-kicsit-maskeppen/ […]