Ma olyan mindent bele csorbát készítettem, a kép háttere is ezt jelzi. Kedvenc leveseim a csorba, a ragulevesek nagyon szeretem az ízeket kombinálni. Természetesen a leves egy ötlet és mindenki saját ízvilágára formálhatja. Érdekes a lestyán, tárkony, bárány,vargánya, bárány kombinációja, mindeniknek karakteres íze van, és mégis finom íz kerekedett ki belőlük , biztosan elfogom készíteni még ebben a formában.
Hogy is készült?

Hozzávalók 4 személyre :

  • egy darab báránygerinc ( kb.50 dkg, fiatal bárány))
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 dl-s pohár zöldborsó
  • 4 közepes nagyságú krumpli
  • 5 dkg csigatészta
  • 2 ek. tejföl
  • 1 dl 12 % -os főző tejszín
  • 1 ek.rozsliszt
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. ecetes tárkony, kb.2 ek.korpacibere
  • 2 szál szárított lestyán
  • só,bors
  • kisebb darab paprika
  • 1 db. kisebb hagyma
  • zöldpetrezselyem, zöld tárkony
  • 2 darab vargánya gomba

Elkészítés:

A báránycsontot feltesszük hideg vízben főni, majd sózzuk , ha felforr a habját leszedjük.
Utána hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a zöldbabot, a hagymát egészben.
Beletesszük a fűszereket zöld tárkony ( az ecetes a végére marad), lestyán, petrezselyem zöld, paprika, paradicsom, vargánya szeleteket, őrölt fekete borsot.
Amikor félig megpuhultak a zöldségek,a bárányhús, beletesszük az apró kockára vágott krumplit, majd  a csigatésztát, a zöld borsót.
Összevágunk egy evőkanálnyi esetes tárkonyt beletesszük.  Tehetünk bele  két három evőkanál korpaciberét ( ha nincs  Bors Magic kockát, vagy erjesztett savanyú káposzta levet).
Majd behabarjuk a levesünket.
Egy evőkanál lisztet, a tejföllel csomómentesre keverünk,hozzáadjuk a tejszínt, egy evőkanál forró levest kimerünk , elkavarjuk,majd folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesbe.
Jól kiforraljuk és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tipp :használhatunk szárított vargányát is.
Ha nincs korpacibere,használjunk savanyú káposztalevet,vagy savanyú káposztát.