Ez a receptem jelent meg a Vidék íze újságban:

Kapuváron lakom a családommal, ahol diabetológiai szakápolóként dolgozom. Munkámból adódóan gyakran adok ötleteket a főzéshez, az egészséges táplálkozáshoz. Nagyon szeretek a konyhában alkotni, újabbnál-újabb recepteket találok ki a családom örömére. Egy alkalommal a fiam megjegyezte, “ezt most írd le anyu, hogy legközelebb is így tudd elkészíteni”. Így kezdődött a receptek lejegyzése, majd a blogírás. Kezdetben a saját oldalamon, majd más oldalakon is megjelentek a receptjeim, így ismerkedtem meg a Kata fakanala oldallal. Ha visszagondolok nem is tanultam a főzést, gyerekként egy erdélyi kis faluban Küsmődön éltem, ahol nagymamámnak, majd édesanyámnak szívesen kavartam a rántást, régi szakácskönyveket lapoztam, melyeket a mai napig őrzök. Szeretném megmutatni gyerekkorom egyik kedvenc ételét, melyet nagy szeretettel készített a nagymamám, később pedig édesanyám is, az utóbbi időben egy kicsit átváltoztattam a receptet Én így készítem:

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • egy póréhagyma, vagy 3-4 zöldhagyma
  • 6-7 karika kápia paprika
  • 3-4 koktél paradicsom
  • só, bors
  • 3-4 csipetnyi csombor (borsikafű)
  • 2 cl konyak
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés: megtisztítjuk a májat, megmossuk, szárazra törüljük, majd megszórjuk frissen őrölt borssal . Teflon serpenyőben olajt melegítünk, beletesszük a májakat és mindkét oldalát megpirítjuk, megszórjuk csomborral és rátesszük a karikára vágott póréhagymát, a paprikát, és megsózzuk. 2-3 percig tovább pirítjuk, beletesszük a paradicsomot és hozzáadjuk a konyakot, jól átforgatjuk, és 2 percre lefedjük, hogy párolódjon , és összeérjenek az ízek . Forrón táljuk. Mi legszívesebben sült paprikával esszük.

Sült paprika készítése :
Papírral kibélelt tepsiben kaliforniai paprikát sütünk, légkeveredéses sütőben 200 fokon kb. 30 percig. Amikor megsült egy tálba helyezzük megsózzuk, nylonnal letakarjuk, ameddig kihűl.. Amikor kihűl, lehúzzuk a héját, és beletesszük a saláta öntetbe. Az öntetbe ízlés szerint ecetet, sót és olajat, egy kis édesítőszert, vagy cukrot teszünk.