Ma a nagy melegben  arra törekedtem, hogy minél gyorsabban elkészüljön az ebéd, ezért előkaptam a fagyasztóból a báránymájat:-)  fokhagymás tejbe áztattam 2-3 órán keresztül, majd  megsütöttem. Csak annyi a titka a finom májnak,hogy sütés előtt ne sózzuk meg.

Hozzávalók:

  • báránymáj
  • friss csomborlevél
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

 Elkészítés:

Felszeleteljük a májat ujjnyi vastag szeletekre ,  papírtörlőre szedjük, leitatjuk a tejet a szeletekről, megszórjuk frissen őrölt borssal, és hirtelen  olajon megsütjük , oldalanként 3-4 percig , amikor az első oldal megsül rászórjuk a frissen felaprított csombor levelet, és lefedve sütjük .Tálaláskor sózzuk, friss csombor levéllel ízesítjük és  forrón kínáljuk. Mi uborkasalátával ettük, de kovászos uborkával is finom:-)