Ma a nagy melegben arra törekedtem, hogy minél gyorsabban elkészüljön az ebéd, ezért előkaptam a fagyasztóból a báránymájat:-) fokhagymás tejbe áztattam 2-3 órán keresztül, majd megsütöttem. Csak annyi a titka a finom májnak,hogy sütés előtt ne sózzuk meg.
Hozzávalók:
- báránymáj
- friss csomborlevél
- só, frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Felszeleteljük a májat ujjnyi vastag szeletekre , papírtörlőre szedjük, leitatjuk a tejet a szeletekről, megszórjuk frissen őrölt borssal, és hirtelen olajon megsütjük , oldalanként 3-4 percig , amikor az első oldal megsül rászórjuk a frissen felaprított csombor levelet, és lefedve sütjük .Tálaláskor sózzuk, friss csombor levéllel ízesítjük és forrón kínáljuk. Mi uborkasalátával ettük, de kovászos uborkával is finom:-)