A hétvégén több fajta köretet is készítettem, többek közt egy póréhagymás, kaliforniai paprikás barna rizst, sok-sok petrezselyemzölddel. Kb felét megettük köretként, a másik részéből készült a csőben sült rizs. Ez a recept ötlet
a”maradékok”felhasználására. Nekem most a cél egy vegetáriánus fogás volt.:-)
Hozzávalók:
- 5 ek előpárolt póréhagymás barna rizs
- 5 ek párolt zöldség (karfiol,brokkoli répa)
- 2 nagy marék spenótlevél
- 2 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt ( füstölt,parmezán,trappista)
- 2 evőkanál joghurt
- 1 duci gerezd fokhagyma
- olaj a sütőpapír kikenéséhez
- 1 teáskanálnyi zsemlemorzsa a papír beszórásához
- só,frissen őrölt bors
- 2 db koktél paradicsom
- mokkáskanálnyi pirospaprika
Elkészítés:
A korábban elkészített riszt összekeverjük a párolt zöldséggel, adunk hozza összevágott spenótot, két db tojást a reszelt sajt felét ( füstölt és trappista),sózzuk,borsozzuk, összekeverjük.
Egy sütőpapírt csap alatt bevizezünk, kifacsarunk, őzgerinc formába tesszük, majd megkenjük olajjal, meghintjük zsemlemorzsával, beletesszük a rizses masszát. Tetejét meghintjük reszelt sajttal, teszünk rá paradicsomot, rátesszük kis kukapocokba a joghurtot.
160 fokos sütőbe toljuk, kb 15-20 perc után kivesszük, rászórjuk a piros paprikával elkevert reszelt parmezánt és visszatoljuk a sütőbe. Fóliával érdemes letakarni , hogy ne égjen meg.
Összesen kb 30 percig sült. Kivesszük és hagyjuk pihenni, utána szeleteljük.
Sóskafőzelékkel kínáltam.