A hétvégén több fajta köretet is készítettem,  többek közt egy póréhagymás, kaliforniai paprikás barna rizst, sok-sok petrezselyemzölddel.  Kb felét megettük  köretként, a másik részéből készült a csőben sült rizs. Ez a recept ötlet
a”maradékok”felhasználására. Nekem most a cél egy vegetáriánus fogás volt.:-)

Hozzávalók:

  • 5 ek előpárolt póréhagymás barna rizs
  • 5 ek párolt zöldség (karfiol,brokkoli répa)
  • 2 nagy marék spenótlevél
  • 2 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt ( füstölt,parmezán,trappista)
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • olaj a sütőpapír kikenéséhez
  • 1 teáskanálnyi zsemlemorzsa a papír beszórásához
  • só,frissen őrölt bors
  • 2 db koktél paradicsom
  • mokkáskanálnyi pirospaprika

Elkészítés:

A korábban elkészített riszt összekeverjük a párolt zöldséggel, adunk hozza összevágott spenótot, két db tojást a reszelt sajt felét ( füstölt és trappista),sózzuk,borsozzuk, összekeverjük.

Egy sütőpapírt csap alatt bevizezünk, kifacsarunk, őzgerinc formába tesszük, majd megkenjük olajjal, meghintjük zsemlemorzsával, beletesszük a rizses masszát. Tetejét meghintjük reszelt sajttal, teszünk rá paradicsomot, rátesszük kis  kukapocokba a joghurtot.

 

76697246_514684659118920_2649403344505798656_n

 

160 fokos sütőbe toljuk, kb 15-20 perc után kivesszük, rászórjuk a piros paprikával  elkevert reszelt parmezánt és visszatoljuk a sütőbe. Fóliával érdemes letakarni , hogy ne égjen meg.

Összesen kb 30 percig sült. Kivesszük és hagyjuk pihenni, utána szeleteljük.

 

73121343_2586512368114452_7873472796498591744_n

 

 

73121343_2586512368114452_7873472796498591744_n

 

Sóskafőzelékkel kínáltam.

 

78541518_600748550696495_7938102566720634880_n

 

Jó étvágyat!78192492_500558844003600_3116901128697020416_n