Éva  receptje nagyon megtetszett, így ma elkészítettem a mi  csőben sült sajtos-tejfölös zöldbabunkat.

Hihetetlen sikere volt, úgy hogy bekerül a rendszeresen készített ételeim közé.

Hozzávalók a zöldbabhoz:

  • 50 dkg zöldbab (sárga v. zöld hüvelyű)
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 tömlős krémsajt
  • 1 csokor kapor
  • néhány szál metélőhagyma
  • néhány szál  zöld petrezselyem
  • só,őrölt bors
  • 1 tk. házi ételízesítő
  • 1 ek. reszelt parmezán
  • 1  db.paradicsom
  • 1 tk. zsemlemorzsa
  • vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
1.A zöldbab végeit vágjuk le, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje,  sózzuk ízlés szerint, majd 10-15 perc alatt roppanósra főzzük.

2.Ezután szűrjük le,( én egy kis hideg vízzel leöblítettem) majd alaposan csepegtessük le.

3.A tejfölt elkeverjük a tojással, a krémsajttal  ízesítjük  apróra vágott kaporral, ételízesítővel, sóval és őrölt borssal.

4.Egy tepsit ( én kerámia tepsit használtam ) kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával,  és ráhelyezzük az alaposan lecsepegtetett zöldbabot.

5.Ezután öntsük rá a tejfölös-tojásos keveréket.

6.Tegyük rá a felszeletelt paradicsomot, szórjuk meg a petrezselyemzölddel, és a metélőhagymával.

7.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük  készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

8.Amikor megpirult szórjuk rá a parmezánt és 1-2 percre tegyük be a sütőbe.

9 Ezután hagyjuk még pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Mi natúrszelettel ettük, de akár önálló ételként is megállja a helyét 🙂