Éva receptje nagyon megtetszett, így ma elkészítettem a mi csőben sült sajtos-tejfölös zöldbabunkat.
Hihetetlen sikere volt, úgy hogy bekerül a rendszeresen készített ételeim közé.
Hozzávalók a zöldbabhoz:
- 50 dkg zöldbab (sárga v. zöld hüvelyű)
- 1 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 tömlős krémsajt
- 1 csokor kapor
- néhány szál metélőhagyma
- néhány szál zöld petrezselyem
- só,őrölt bors
- 1 tk. házi ételízesítő
- 1 ek. reszelt parmezán
- 1 db.paradicsom
- 1 tk. zsemlemorzsa
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
1.A zöldbab végeit vágjuk le, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk ízlés szerint, majd 10-15 perc alatt roppanósra főzzük.
2.Ezután szűrjük le,( én egy kis hideg vízzel leöblítettem) majd alaposan csepegtessük le.
3.A tejfölt elkeverjük a tojással, a krémsajttal ízesítjük apróra vágott kaporral, ételízesítővel, sóval és őrölt borssal.
4.Egy tepsit ( én kerámia tepsit használtam ) kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, és ráhelyezzük az alaposan lecsepegtetett zöldbabot.
5.Ezután öntsük rá a tejfölös-tojásos keveréket.
6.Tegyük rá a felszeletelt paradicsomot, szórjuk meg a petrezselyemzölddel, és a metélőhagymával.
7.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
8.Amikor megpirult szórjuk rá a parmezánt és 1-2 percre tegyük be a sütőbe.
9 Ezután hagyjuk még pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
Mi natúrszelettel ettük, de akár önálló ételként is megállja a helyét 🙂