Már készítettem majdnem hasonlóképpen krumplit. Most felgyorsítottam azzal,hogy előfőztem a krumplit.:-) Remek önálló fogásként, de egy finom hal kíséretében csodás főétel is lehet
Hozzávalók:
- 5 db krumpli ( kb 70 dkg)
- 3 evőkanál krémsajt
- 10 dkg füstölt karaván sajt
- 1 db tojás
- előkészített dinsztelt gomba ( nálam vargánya), dinsztelve 4 evőkanálnyi volt ( 1 db kisebb póréhagyma, vaj,olíva olajon dinszteltem,petrezselyemmel megszortam)
- 2 evőkanál olíva olaj
- vaj a tepsi kikenéséhez
- aprószenű zabpehely ,vaj zsemle morzsa
- 2-3 db koktél paradicsom
- kis csokor petrezselyemzöld
- só
Elkészítés:
Megpucoljuk a krumplit, majd kb 2-3 mm-es szeletekre vágjuk. Enyhén sós vízben előfőzzük. Közben bekapcsoljuk a sütőt.
Egy sütőpapírt, csap alatt megvizezünk, kifacsarjuk,majd tepsibe tesszük( a tepsi 30 x12 cm). A papírt kivajazzuk,teszünk rá olíva olajat, jól kikenjük, ráhintjük a zabpelyhet vagy zsemlemorzsát. Szűrőkanállal kiszedjük a krumplit,beletesszük a tepsibe. Rátesszük a dinsztelt gombát, petrezselyemzölddel meghintjük. Egy tojást feltörünk, belekevertjük a krémsajtot, majd a reszelt füstölt karaván sajtot, ráhalmozzuk a krumplira. tetejére teszünk egy-egy szelet paradicsomot.petrezselymet, és forró sütőbe toljuk.
Kb 25 perc alatt készre sült.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp. Ha nincs vargánya akkor barna csiperkével,vagy laska gombával is elkészíthetjük.