Már készítettem majdnem hasonlóképpen krumplit. Most felgyorsítottam azzal,hogy előfőztem a krumplit.:-) Remek önálló fogásként, de egy finom hal kíséretében csodás főétel is lehet

Hozzávalók:

  • 5 db krumpli ( kb 70 dkg)
  • 3 evőkanál krémsajt
  • 10 dkg füstölt karaván sajt
  • 1 db tojás
  • előkészített dinsztelt gomba ( nálam vargánya), dinsztelve 4 evőkanálnyi volt ( 1 db kisebb póréhagyma, vaj,olíva olajon dinszteltem,petrezselyemmel megszortam)
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • aprószenű zabpehely ,vaj zsemle morzsa
  • 2-3 db koktél paradicsom
  • kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Megpucoljuk a krumplit, majd kb 2-3 mm-es szeletekre vágjuk. Enyhén sós vízben előfőzzük. Közben bekapcsoljuk a sütőt.

Egy sütőpapírt, csap alatt megvizezünk, kifacsarjuk,majd tepsibe tesszük( a tepsi 30 x12 cm). A papírt kivajazzuk,teszünk rá olíva olajat, jól kikenjük, ráhintjük a zabpelyhet vagy zsemlemorzsát. Szűrőkanállal kiszedjük a krumplit,beletesszük a tepsibe. Rátesszük a dinsztelt gombát, petrezselyemzölddel meghintjük. Egy tojást feltörünk, belekevertjük a krémsajtot, majd a reszelt füstölt karaván sajtot, ráhalmozzuk a krumplira. tetejére teszünk egy-egy szelet paradicsomot.petrezselymet, és forró sütőbe toljuk.

Kb 25 perc alatt készre sült.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp. Ha nincs vargánya akkor barna csiperkével,vagy laska gombával is elkészíthetjük.