Gyorsan elkészül és nagyon ízletes. A maradék sajtokat szerettem volna felhasználni, és persze akciós volt a karfiol így  adott volt,hogy mit is készítsek vacsorára. Mindenki ízlés,illetve pénztárca szerint válogathatja a sajtokat. Akár előző nap is előkészíthetjük és amikor munkából hazajövünk,csak a sütőbe kell tolni, máris megvan a meleg étel.Önálló ételként is finom,de akár köretként is használható.

Hozzávalók:

  • egy közepes fej karfiol( kb 1 kg ) +2-3 rózsa brokkoli
  • 1 pohár(2 dl) 12%-os tejföl + 2 ek. Cserpes tejföl
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 tömlős krémsajt+ 1 egy medvesajt
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • egy teáskanál vaj a tepsi kikenéséhez
  • egy evőkanál zsemlemorzsa+ a tepsi megszórásához egy teáskanálnyi

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.Amikor majdnem megfőtt a karfiol beletesszük a brokkoli rózsát.

Egy kerámia tepsit kivajazunk, beleszórjuk a zsemlemorzsát ,majd belerakjuk a megfőzött karfiolt, középre a brokkoli rózsát.

Közben elkészítjük az öntetet, a tojást feltörjük, elkeverjük a tejföllel, beletesszük a reszelt sajtot a  kockasajtot , sózzuk . Ezzel az öntettel nyakon öntjük a karfiolt, a tömlős sajtot a tetejére nyomkodjuk.

180 fokos sütőben  alsó-felső sütésen  kb. 25 percig sütjük, az utolsó 5 percben bekapcsoljuk a légkeveréses fokozatot,hogy szép színt kapjon. A végén rászórjuk a parmezánt és visszatoljuk a sütőbe 1-2 percre.

Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!