A Floriol oldalon zajló szívbarát játékra készítettem a párolt zöldborsót és a csirkemellet. Ezért is a szív alakú elrendezés :-), természetesen a képen látható borsó csak egy bemutató adag 🙂
Csirkesült hozzávalói:
- egy csirkemell filé
- színes bors, só
- 1.ek. olívaolaj
- egy kiskanálnyi vaj
- 1 dl félédes fehérbor
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, papírtörlőn a vizet leitatjuk, majd sózzuk. A színes borsot mozsárban megtörjük, ezzel jól bedörzsöljük.
Hagyjuk pihenni legalább 15 percig.
A serpenyőben felhevítjük az olajat, majd rátesszük a csirkemellet, hozzáadjuk a vajat , megpirítjuk a húst úgy hogy minden oldalán legyen szép piros, majd hozzáöntjük a bort és lefedve pároljuk .Amikor a bor elpárolog már készen is lesz kb 15 perc a sütési ideje. Amikor kihűlt felszeleteljük.
Vajon párolt zöldborsó
Hozzávalók:
- egy tasak mirelit zöldborsó
- egy evőkanál olíva olaj
- egy csapott evőkanálnyi vaj
- só, petrezselyemzöld
Egy lábasba öntjük az olajat, majd a mirelit zöldborsót, és a vajat és fedő alatt 5 perc alatt megpároljuk.
Nem szükség víz,mert a mirelit borsó enged annyi folyadékot , amiben megpárolódik a zöldborsó. Finom roppanósra pároljuk.
Petrezselyemzölddel tálaljuk.A borsó köré rakjuk a felszeletelt csirkemellet.
Finom, ízletes és egészséges étel.