A Floriol oldalon zajló szívbarát játékra készítettem a párolt  zöldborsót és a csirkemellet. Ezért is a szív alakú elrendezés :-), természetesen a képen látható borsó csak egy bemutató adag 🙂

Csirkesült hozzávalói:

  • egy csirkemell filé
  • színes bors, só
  • 1.ek. olívaolaj
  • egy kiskanálnyi vaj
  • 1 dl félédes fehérbor

Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, papírtörlőn a vizet leitatjuk, majd sózzuk. A színes borsot mozsárban megtörjük, ezzel jól bedörzsöljük.
Hagyjuk pihenni legalább 15 percig.
A serpenyőben felhevítjük az olajat, majd rátesszük a csirkemellet, hozzáadjuk a vajat , megpirítjuk a húst úgy hogy minden oldalán legyen szép piros, majd hozzáöntjük a bort és lefedve pároljuk .Amikor a bor elpárolog már készen is lesz kb 15 perc a sütési ideje. Amikor kihűlt felszeleteljük.

Vajon párolt zöldborsó

Hozzávalók:

  • egy tasak mirelit zöldborsó
  • egy evőkanál olíva olaj
  • egy csapott   evőkanálnyi vaj
  • só, petrezselyemzöld

Egy lábasba öntjük az olajat, majd a mirelit zöldborsót,  és a vajat és  fedő alatt 5 perc alatt megpároljuk.
Nem szükség víz,mert a mirelit borsó enged annyi folyadékot , amiben megpárolódik a zöldborsó. Finom roppanósra  pároljuk.
Petrezselyemzölddel tálaljuk.A borsó köré rakjuk a felszeletelt csirkemellet.

Finom, ízletes és egészséges étel.