Tizenöt perc alatt összedobható egy finom saláta, még akkor is ha nincs készen a sült hús, sőt sokkal finomabb :-).

Hozzávalók két személyre:

  • egy csirkemell filé
  • fél db.jégsaláta
  • 3 db. hónapos retek
  • néhány szelet mangó (az  volt itthon)
  • 2 ek.olívaolaj
  • egy diónyi vaj
  • ízlés szerint balzsamecet, balzsamkrém
  • egy -egy csipetnyi curry,csili por
  • só,bors
  • 2 cl.konyak( vagy fehér bor, ami van)

Elkészítés:
Megmossuk a csirkemellet, leitatjuk papírtörlővel a vizet, majd ujjnyi szeletekre vágjuk .
Beletesszük egy tálba megszórjuk sóval,borssal, a curryvel és a csilivel. Rálocsoljuk az olíva olaj felét és jól összeforgatjuk.
Egy serpenyőbe beleöntjük a másik evőkanálnyi olajat, rátesszük a mell filét, hozzáadjuk a vajat és közepes lángon megsütjük a filé darabokat, közben  forgatjuk, hogy minden oldala megsüljön. Hozzáöntjük a konyakot, fedővel lefedjük, 2-3 percig  pároljuk.

A jégsalátát felvágjuk, a retket is egy tányéron elrendezzük, meglocsoljuk néhány csepp balzsamecettel, köré tesszük a mangó szeleteket,majd ráborítjuk a megsült csirkemellet a zafttal együtt. Tálaláskor ízlés szerint  balzsamkrémet locsolunk rá.

Egy szelet rozs kenyérrel nagyon ízletes és gyors vacsora.

Jó étvágyat kívánok hozza! 🙂