Tizenöt perc alatt összedobható egy finom saláta, még akkor is ha nincs készen a sült hús, sőt sokkal finomabb :-).
Hozzávalók két személyre:
- egy csirkemell filé
- fél db.jégsaláta
- 3 db. hónapos retek
- néhány szelet mangó (az volt itthon)
- 2 ek.olívaolaj
- egy diónyi vaj
- ízlés szerint balzsamecet, balzsamkrém
- egy -egy csipetnyi curry,csili por
- só,bors
- 2 cl.konyak( vagy fehér bor, ami van)
Elkészítés:
Megmossuk a csirkemellet, leitatjuk papírtörlővel a vizet, majd ujjnyi szeletekre vágjuk .
Beletesszük egy tálba megszórjuk sóval,borssal, a curryvel és a csilivel. Rálocsoljuk az olíva olaj felét és jól összeforgatjuk.
Egy serpenyőbe beleöntjük a másik evőkanálnyi olajat, rátesszük a mell filét, hozzáadjuk a vajat és közepes lángon megsütjük a filé darabokat, közben forgatjuk, hogy minden oldala megsüljön. Hozzáöntjük a konyakot, fedővel lefedjük, 2-3 percig pároljuk.
A jégsalátát felvágjuk, a retket is egy tányéron elrendezzük, meglocsoljuk néhány csepp balzsamecettel, köré tesszük a mangó szeleteket,majd ráborítjuk a megsült csirkemellet a zafttal együtt. Tálaláskor ízlés szerint balzsamkrémet locsolunk rá.
Egy szelet rozs kenyérrel nagyon ízletes és gyors vacsora.
Jó étvágyat kívánok hozza! 🙂