Sokszor annyi ötletem támad, hogy megvalósítani sem tudom. Sajnos előre nem mindig tudom,hogy mi készül,mert akkor jut eszembe egy-egy gyors recept  amikor épp készítem.

Ma egy érdekes palacsintát hoztam, mivel megmaradt egy mell filém gondoltam felhasználom 🙂

Hozzávalók:

  • 1 db ( kb 25 dkg) csirkemell filé
  • 2 db kis méretű tojás
  • 2 ek 12 %-os tejföl
  • 1 dl kaukázusi kefir
  • 1 dl főző tejszín
  • 2 ek teljes kiőrlésű búza liszt
  • 1 ek zabpehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek reszelt trappista sajt
  • petrezselyem zöld,metélőhagyma
  • 1 szelet (1/ 4) kápia paprika
  • 1 db zöldhagyma
  • 2 db aszalt paradicsom
  • só,bors ízlés szerint.
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet nagyon apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, a snidlinget az aszalt paradicsomot,zöldhagymát,paprikát, összezúzzuk a fokhagymát.
1 ek olívaolajon megfonnyasztjuk a zöldhagymát és a kápia paprikát,rátesszük a zúzott fokhagymát,csipetnyi sót.

A tojást habosra keverjük,hozzáadjuk a tejfölt, kefirt, lisztet,zabpelyhet jól elkeverjük, beletesszük a csirkemellet, reszelt sajtot,a zöld fűszereket,a dinsztelt hagymát,sózzuk borsozzuk. Egy kicsit merülőmixerrel turmixoljuk,de csak annyira hogy maradjon benne kis csirkemell darab. Hozzáöntjük a tejszínt. Sűrű palacsintaszerű masszát kell kapjunk, (olyant mintha almás palacsintát sütnénk) Ha túl sűrű tejjel,vagy tejszínnel hígítsuk.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat teszünk,erre ráhalmozzuk a masszát,én 3 evőkanálnyit tettem ( kisebb teflon serpenyőben sütöttem) közepes hőfokon sütjük, amikor átfordítjuk egy kicsit a tepsit befedjük, oldalanként kb 2 percig sütjük,ameddig szép színt kap.
Papírtörlőre szedjük.

DSC_0176 (Large)

DSC_0159 (Large)

Mártogatóssal, vagy valamilyen zöldséges raguval kínáljuk.

Joghurtos öntet: 1 dl joghurt, 1 dl tejföl,1 tk Dijoni mustár, petrezselyem és metélőhagyma

vagy-Padlizsános paradicsommal:

  • 1 db nagyméretű padlizsán
  • 1 kápia paprika
  • 1 fél szál póréhagyma
  • 2,5 dl sűrű paradicsomlé
  • 2 tk. méz ( cukorbetegek édesítőt használjanak)
  • 2 ek.olívaolaj
  • egy fél citrom leve
  • só,frissen őrölt bors, kis csipetnyi csili

A padlizsánt középen kettőbe vágtam, felét betettem sülni a sütőbe ( épp padlizsánkrém készült és azzal együtt sült). A másik felét felkockáztam , majd lesóztam és egy pici friss citromlevet csavartam rá ( nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán) .

Közben felaprítottam a paprikát, a hagymát.

Egy teflonserpenyőbe olívaolajat tettem, majd rádobom a kinyomkodott padlizsánt,egy kicsit körbe pirítottam,majd hozzáadtam a hagymát, és a paprikát Ízesítettem egy kis
csilivel.sóval,borssal, rácsepegtetem a mézet ( cukorbetegek használjanak édesítőszert),majd felengedtem kb 1 dl hideg vízzel és a paradicsomlével (nálam sűrű héjával együtt turmixolt) , ami a csavart adja, beletesszük a a héjából kikapart fél sült padlizsánt .Összefőzzük és máris kínáljuk. (hidegen is finom,olyan mint a zakuszka).

DSC_0178 (Large)

Jó étvágyat kívánok!