Hogy jártam az év utolsó napján ?!:-) , a tegnap cannelonit készítettem:-) azt gondoltam már korábban beírtam a blogba. A barátnőm figyelmeztetett, hogy nincs lejegyezve, így gyorsan amíg emlékszem leírom. Még, jó hogy az Éva jobban tudja mint én, hogy mi van a blogban:-)).
Hozzávalók:
a töltelékhez:
kb 30 dkg csirkemell filé, egy evőkanál olíva olaj,2 dkg vaj, 2 evőkanál apróra vágott póréhagyma ( a fehér rész),só, bors
12 db canneloni
a paradicsom mártáshoz:
500 ml paradicsom ( nálam fele hámozott paradicsom konzerv, a másik fele sűrű ízesített paradicsomszósz( fokhagymás.bazsalikomos ízesités)
1 gerezd fokhagyma
2 -3 csipet bazsalikom és petrezselyemlevél
1 teáskanál méz( vagy édesítőszer)
csipet csili
só,bors
sajt : kb 15 dkg gouda sajt, 2 evőkanál reszelt parmezán, egy tömlős medvesajt, egy csomag mozzarella
a kerámia tepsibe ( 20×20 cm)egy evőkanál olíva olaj, egy evőkanál zsemlemorzsa
A tetejére 4-5 db koktél paradicsom, egy evőkanál zöld fűszeres oliva olaj
Elkészítés:
A csirkemellet apró ujjbegynyi darabokra vágjuk, sózzuk , borsozzuk. Jó ha előzőleg befűszerezzük és áll 20-30 percet.
Egy serpenyőbe olíva olajat ,vajat teszünk, erre rátesszük a hagymát, majd húst és pirítjuk,egy evőkanál vizet teszünk rá, 2-3 percig hagyjuk párolódni. Kitesszük egy tálba, hagyjuk ameddig langyos lesz, kicsit megvagdaljuk a húst / de nem pépesítjük). Rátesszük a tömlős sajtot ,valamint a sajt kb felét, jól összekeverjük.
A serpenyőben amiben a hús készült felforrósítjuk a paradicsomszószt, ízesítjük sóval .borssal,reszelt fokhagymával , zöld fűszerrel, mézzel,csipet csilivel.
Egy kerámia tálba olíva olajat , erre zsemlemorzsát teszünk beleontjuk a paradicsom felét.
Egyenként megtöltjük a tésztát-én mokkáskanállal töltöttem, és egy kés nyelével nyomkodtam be. Egymás mellé fektetjük. Ráöntjük a maradék paradicsomot, fóliával leborítjuk és sütőbe tesszük. Én hideg sütőbe raktam és kb 30 percig sült. Fontos,hogy a tésztát befedje teljesen a paradicsom, sz.e. kis vízzel vagy zöldségalaplével pótolható. Kivesszük, a fóliát leemeljük és rárakjuk a maradék reszelt sajtot , rátépkedjük a mozzarellát, és a kis darabokra vágott paradicsomot, rálocsoljuk a zöld fűszeres olíva olajat és kb 10 percre visszatesszük a sütőbe, ameddig szép színt kap.

Jó étvágyat kívánok!

Tisztelt Követőim!
Köszönöm a figyelmet, szeretettel kívánok békés boldog Újévet !