Nagyon szeretjük a raguleveseket, számtalan formában készítem, ma tárkonyos csirkeragut készítettem, sajnos borsóm nem volt,de anélkül is nagyon ízletes volt.
Hozzávalók négy személyre

  • 20 dkg csirkemell filé
  • 1 kis fej hagyma,
  • 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér,egy szelet zellergyökér, néhány rózsa karfiol
  • 1 dl-s zöldborsó( sajnos nem volt itthon,ezért most kimaradt)
  • 3 db.közepes nagyságú krumpli
  • zöldpetrezselyem, egy szál szárított lestyán ág, 2 szelet szárított vargánya
  • egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonylevél
  • 1 kisebb paradicsom
  • só, bors
  • 1 ek olaj
  • 1 evőkanál rozsliszt, 2 ek.  12%-os tejföl

Elkészítése:

1. A csirkemellet megmossuk, kicsit lecsepegtetjük, majd apró darabokra vágjuk .

2. A zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, krumplit daraboljuk és a vöröshagymát apróra vágjuk.

3.A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta.

4.Hozzáadjuk a répát, zellert,petrezselymet, paradicsomot és felengedjük vízzel.

5.Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal,petrezselyemzölddel, lestyánnal, szárított vargányával.

6.Amikor a hús, és a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a krumplit, majd a karfiolt.

7. Beletesszük az apróra vágott ecetes tárkonylevelet.

8.A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, egy merőkanálnyi  meleg leves lével felhígítjuk, és behabarjuk a levesünket.

9.Kiforraljuk a levest.

Jó étvágyat!