Nagyon szeretjük a raguleveseket, számtalan formában készítem, ma tárkonyos csirkeragut készítettem, sajnos borsóm nem volt,de anélkül is nagyon ízletes volt.
Hozzávalók négy személyre
- 20 dkg csirkemell filé
- 1 kis fej hagyma,
- 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér,egy szelet zellergyökér, néhány rózsa karfiol
- 1 dl-s zöldborsó( sajnos nem volt itthon,ezért most kimaradt)
- 3 db.közepes nagyságú krumpli
- zöldpetrezselyem, egy szál szárított lestyán ág, 2 szelet szárított vargánya
- egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonylevél
- 1 kisebb paradicsom
- só, bors
- 1 ek olaj
- 1 evőkanál rozsliszt, 2 ek. 12%-os tejföl
Elkészítése:
1. A csirkemellet megmossuk, kicsit lecsepegtetjük, majd apró darabokra vágjuk .
2. A zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, krumplit daraboljuk és a vöröshagymát apróra vágjuk.
3.A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta.
4.Hozzáadjuk a répát, zellert,petrezselymet, paradicsomot és felengedjük vízzel.
5.Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal,petrezselyemzölddel, lestyánnal, szárított vargányával.
6.Amikor a hús, és a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a krumplit, majd a karfiolt.
7. Beletesszük az apróra vágott ecetes tárkonylevelet.
8.A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, egy merőkanálnyi meleg leves lével felhígítjuk, és behabarjuk a levesünket.
9.Kiforraljuk a levest.
Jó étvágyat!