Szerintem a csirkemellet lehet a legváltozatosabb formában elkészíteni, ez volt az ebédünk az elmúlt vasárnap.
Hozzávalók két személyre:

  • 2 csirkemell filé
  • 6 szelet mozzarella( most a Cserpes fonottkát használtam)
  • 2 szelet bacon
  • 4 mangold levél
  • egy kisebb csokor zöld kapor
  • 3 ek. sűrű  görög joghurt
  • egy zöldhagyma
  • 2 ek. olaj + egy tk. olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl édes fehérbor
  • só, bors

Elkészítés:

Megmossuk a csirkemell filét, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel  kinyitjuk, vigyázunk hogy lehetőleg ne lyukadjon meg, majd sózzuk, borsozzuk.
A mangold levelet, belemártjuk forró vízbe, majd rögtön hidegbe tesszük. A leveleket ráhelyezzük a mell filére, erre rárakjuk a sajtot, gazdagon megszórjuk kaporral, borssal, egy kicsit olívaolajjal megspricceljük ( pumpással szoktam). Utána a mangoldba beletekerjük a sajtot, és végül felgöngyöljük a mellet. Hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük, majd baconnel körbetekerjük.

Egy tepsibe olajat teszünk és belefektetjük a húst, a tetejére halmozzuk a joghurtot, ráöntjük a bort, kettőbe hasítjuk a hagymát és a hús mellé rakjuk, 180 fokos sütőbe tesszük. Sütés közben meglocsoljuk a hústekercsünket. Kb 35 perc múlva levesszük a fóliát és megpirítjuk.
A tepsibe öntünk egy dl tejszínt, 1-2 percig hagyjuk,majd forrón tálaljuk.
Rizzsel, krumplival is finom.