Szerintem a csirkemellet lehet a legváltozatosabb formában elkészíteni, ez volt az ebédünk az elmúlt vasárnap.
Hozzávalók két személyre:
- 2 csirkemell filé
- 6 szelet mozzarella( most a Cserpes fonottkát használtam)
- 2 szelet bacon
- 4 mangold levél
- egy kisebb csokor zöld kapor
- 3 ek. sűrű görög joghurt
- egy zöldhagyma
- 2 ek. olaj + egy tk. olívaolaj
- 1 dl tejszín
- 1 dl édes fehérbor
- só, bors
Elkészítés:
Megmossuk a csirkemell filét, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázunk hogy lehetőleg ne lyukadjon meg, majd sózzuk, borsozzuk.
A mangold levelet, belemártjuk forró vízbe, majd rögtön hidegbe tesszük. A leveleket ráhelyezzük a mell filére, erre rárakjuk a sajtot, gazdagon megszórjuk kaporral, borssal, egy kicsit olívaolajjal megspricceljük ( pumpással szoktam). Utána a mangoldba beletekerjük a sajtot, és végül felgöngyöljük a mellet. Hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük, majd baconnel körbetekerjük.
Egy tepsibe olajat teszünk és belefektetjük a húst, a tetejére halmozzuk a joghurtot, ráöntjük a bort, kettőbe hasítjuk a hagymát és a hús mellé rakjuk, 180 fokos sütőbe tesszük. Sütés közben meglocsoljuk a hústekercsünket. Kb 35 perc múlva levesszük a fóliát és megpirítjuk.
A tepsibe öntünk egy dl tejszínt, 1-2 percig hagyjuk,majd forrón tálaljuk.
Rizzsel, krumplival is finom.