Ma szokványos paprikás krumplit készítettem, a lényeg hogy nagyon gyorsan elkészült a melegben és finom , könnyű volt ebben a nagy hőségben. A vargánya remek ízt adott neki :-). A célom az volt,hogy ne legyen zsíros,ezért is készült csirkemellből.
Hozzávalók:
- egy csirkemell filé
- 6-7 krumpli (60-70 dkg körüli)
- 6 szelet szárított szárított vargánya
- 1 púpozott teáskanál édes nemes piros paprika
- csipetnyi csili, csipetnyi bors
- 1 db. paradicsom
- 1 teáskanál sűrített paradicsom
- 1 db tv.paprika
- egy evőkanál olaj
- egy fej újhagyma
Elkészítés.
Megpucoljuk a krumplit feldaraboljuk. A csirkemellet úgyszintén ujjnyi darabokra vágjuk. Egy hagymát apróra vágunk majd az olajon egy kicsit megdinszteljük. Szoktam adni egy kis sót is hozzá.
Belerakjuk a feldarabolt csirkét és fehéredésig sütjük,majd rászórjuk a paprikát, és belekavarjuk a sűrített paradicsomot. Fél liter vízzel felengedjük, beletesszük a krumplit és a többi hozzávalót a paprikát felkarikázva, a paradicsomot is rusztikusra vágjuk és rászórjuk, ízesítjük a szárított vargányával csilivel.Pici borsot is teszünk bele.
Készre főzzük.
Nagyon gusztusos színes szép tálalás!
Köszi Zsuzsám!