Ma szokványos paprikás krumplit készítettem, a lényeg hogy nagyon gyorsan elkészült a melegben és finom , könnyű volt ebben a nagy hőségben. A vargánya remek ízt adott neki :-). A célom az volt,hogy ne legyen zsíros,ezért is készült csirkemellből.

Hozzávalók:

  • egy csirkemell filé
  • 6-7 krumpli (60-70 dkg körüli)
  • 6 szelet szárított szárított vargánya
  • 1 púpozott teáskanál édes nemes  piros paprika
  • csipetnyi csili, csipetnyi bors
  • 1 db. paradicsom
  • 1 teáskanál sűrített paradicsom
  • 1 db tv.paprika
  • egy evőkanál olaj
  • egy fej újhagyma

Elkészítés.

Megpucoljuk a krumplit feldaraboljuk. A csirkemellet úgyszintén ujjnyi darabokra vágjuk. Egy hagymát apróra vágunk majd az olajon egy kicsit megdinszteljük. Szoktam adni egy kis sót is hozzá.
Belerakjuk a feldarabolt csirkét és fehéredésig sütjük,majd rászórjuk a paprikát, és belekavarjuk a sűrített paradicsomot. Fél liter vízzel felengedjük, beletesszük a krumplit és a többi hozzávalót a paprikát felkarikázva, a paradicsomot is rusztikusra vágjuk és rászórjuk, ízesítjük a szárított vargányával csilivel.Pici borsot is teszünk bele.

Készre főzzük.