Az ősz nem múlhat nálam úgy el, hogy valamilyen szőlős étel ne készüljön. :-). Ma nagyon kevés időm volt, gyorsan kellett főznöm,így egy szerű ételt hoztam.

Hozzávalók:

  • egy nagy csirkemell filé
  • tartósítószer mentes  csirke fűszersó  (zsálya,só,paprika,rozmaring)
  • 1 ek  napraforgóolaj
  • diónyi vaj
  • fél dl Tokaji Szamorodni
  • zsályalevél

Elkészítés:

A csirkemellet kis szeletekre vágjuk, a kezünkkel megütögetjük, fűszerezzük a csirkefűszersóval, borsozzuk.  10-15 percig  pihentetjük.
Egy serpenyőbe tesszük az olajat,ha forró beletesszük a csirkemellet, mindkét oldalát megpirítjuk,majd rátesszük a vaj felét, fél dl.körüli  kis vizet öntünk rá, beleteszünk egy zsálya levelet és 6-8 percig pároljuk.
Ha szükség egy kicsit sózzuk.

Majd levesszük a fedőt és rápirítunk.
Közben megpucoljuk a szőlőt,kettőbe vágjuk kivesszük a magokat.
A Tokajit egy kis lábasba tesszük,belerakjuk a vajat,és beledobjuk a szőlő szemeket. Kb 1 percig főzzük.
A csirkét párolt rizzsel és a szőlőöntettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp . Aki édesebbre szeretné készíteni adhat a szőlőhöz egy kis mézet.