Az ősz nem múlhat nálam úgy el, hogy valamilyen szőlős étel ne készüljön. :-). Ma nagyon kevés időm volt, gyorsan kellett főznöm,így egy szerű ételt hoztam.
Hozzávalók:
- egy nagy csirkemell filé
- tartósítószer mentes csirke fűszersó (zsálya,só,paprika,rozmaring)
- 1 ek napraforgóolaj
- diónyi vaj
- fél dl Tokaji Szamorodni
- só
- zsályalevél
Elkészítés:
A csirkemellet kis szeletekre vágjuk, a kezünkkel megütögetjük, fűszerezzük a csirkefűszersóval, borsozzuk. 10-15 percig pihentetjük.
Egy serpenyőbe tesszük az olajat,ha forró beletesszük a csirkemellet, mindkét oldalát megpirítjuk,majd rátesszük a vaj felét, fél dl.körüli kis vizet öntünk rá, beleteszünk egy zsálya levelet és 6-8 percig pároljuk.
Ha szükség egy kicsit sózzuk.
Majd levesszük a fedőt és rápirítunk.
Közben megpucoljuk a szőlőt,kettőbe vágjuk kivesszük a magokat.
A Tokajit egy kis lábasba tesszük,belerakjuk a vajat,és beledobjuk a szőlő szemeket. Kb 1 percig főzzük.
A csirkét párolt rizzsel és a szőlőöntettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp . Aki édesebbre szeretné készíteni adhat a szőlőhöz egy kis mézet.