Hozzávalók:

  •  2 csirkemell filé
  • egy kisebb sütőtök
  • 1 ek.vaj,1 ek. olívaolaj
  • rozmaring,csili
  • egy tk méz ( cukorbetegek édesítőszert,vagy diabetikus mézet használjanak)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 dl fehér bor
  • Elkészítés:

1.A csirkemell filét bepácoltam bors, olívaolaj,csili paprikába.

2.Ameddig pácolódott megpucoltam a sütőtököt és felkarikáztam.

3. Az olívaolajat teflon serpenyőbe öntöttem, rátettem a vajat, és beletettem a tököt, egy pici rozmaringot , a csilit ,a mézet csorgattam bele, ízesítettem  sóval, borssal.

4. Amikor az egyik oldal megpirult, akkor megfordítottam és lefedtem, roppanósra pároltam( vigyázni kell nem szabad túl lágyra párolni,mert akkor szétesik).

5.Egy másik teflon serpenyőbe olívaolajra, és vajra tettem a húst, amikor egyik oldal megpirult, átfordítottam 2 perc pirulás után ráöntöttem a bort, beletettem a rozmaring ágat és lefedve 3-4 percig pároltam( egy pici mézet is lehet beletenni).

A roppanós sütőtök nagyon jól passzolt a csirkével, még párolt rizst adtam hozzá 🙂

Jó étvágyat!