Nagyon könnyű étel,aki szereti a gyümölcsöt hússal párosítani próbálja ki!:-) Mindenképpen kisebb méretű körtét használjunk . Cukorbetegek is elkészíthetik édesítőszerrel.
A vörösboros párolt körtéhez:
- 2 személyre
- 2 db közepes körte
- 1 dl vörösbor
- 2 db szegfűszeg
- 1 csipetnyi fahéj
- 1 teáskanál méz vagy 5-6 csepp édesítőszer
A bort a szegfűszeggel és a fahéjjal felforraljuk, majd beletesszük a megpucolt körtét és az édesítőszert (Próbáltam egészben megpucolni és magház kiszúróval a csumáját kivenni.).
Kb . 4-5 percig párolódott, fontos,hogy roppanós maradjon,ne főjön szét.
Csirkemell hozzávalói:
- személyenként 10-12 dkg csirkemell filé
- tartósítószer mentes csirke fűszersó (zsálya,só,paprika,rozmaring)
- 1 tk dijoni mustár
- 2 ek olívaolaj
- diónyi vaj
- só
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük a kezünkkel megütögetjük, fűszerezzük a csirkefűszer sóval,borssal A dijoni mustárt elkeverjük az olívaolajjal és ebbe beleforgatjuk a húst ( jó ha egy éjszakán keresztül pácoljuk,de ha nincs idő 20 perc is elég).
Egy serpenyőbe tesszük az olajat, hozzáadjuk a vajat ha forró beletesszük a csirkemellet, mindkét oldalát megpirítjuk, majd kb 2 evőkanányi vizet öntünk rá, beleteszünk egy gerezd fokhagymát és 5-6 percig pároljuk.
Ha szükség egy kicsit sózzuk.
A csirkét párolt rizzsel és a körtével tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:-)