Nagyon könnyű étel,aki szereti a gyümölcsöt hússal párosítani próbálja ki!:-) Mindenképpen kisebb méretű körtét használjunk . Cukorbetegek is elkészíthetik édesítőszerrel.
A vörösboros párolt körtéhez:

  • 2 személyre
  • 2 db közepes körte
  • 1 dl vörösbor
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 csipetnyi fahéj
  • 1 teáskanál méz vagy 5-6 csepp édesítőszer

A bort a szegfűszeggel és a fahéjjal felforraljuk, majd beletesszük a megpucolt körtét és az édesítőszert (Próbáltam egészben megpucolni és magház kiszúróval a csumáját kivenni.).
Kb . 4-5 percig párolódott, fontos,hogy roppanós maradjon,ne főjön szét.

Csirkemell hozzávalói:

  • személyenként 10-12 dkg csirkemell filé
  • tartósítószer mentes csirke fűszersó (zsálya,só,paprika,rozmaring)
  • 1 tk dijoni mustár
  • 2 ek olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük a kezünkkel megütögetjük, fűszerezzük a csirkefűszer sóval,borssal A dijoni mustárt elkeverjük az olívaolajjal és ebbe beleforgatjuk a húst ( jó ha egy éjszakán keresztül pácoljuk,de ha nincs idő 20 perc is elég).
Egy serpenyőbe tesszük az olajat, hozzáadjuk a vajat ha forró beletesszük a csirkemellet, mindkét oldalát megpirítjuk, majd kb 2 evőkanányi vizet öntünk rá, beleteszünk egy gerezd fokhagymát és 5-6 percig pároljuk.
Ha szükség egy kicsit sózzuk.

A csirkét párolt rizzsel és a körtével tálaljuk.

DSC_0796 (Large)

Jó étvágyat kívánok hozzá!:-)