Április nagyon szép napsütéssel indult, olyan szép volt a hétvége, mintha kora nyár lett volna. Imádtam a kertben tevékenykedni, ilyenkor szívesebben ülünk a szabadban,mint a konyhában,de azért főzni is kell valamit!:-)
A mai nap főszereplője a spenót és a sóska volt! :-). Készítettem sóskalevest,illetve ezt a finom tepsis csirkemellet.
Hozzávalók:
- 3 db csirkemell filé
- 20-25 dkg friss spenót levél
- 3 ek olívaolaj
- 3-4 szárított paradicsom, 2 koktél paradicsom
- 1 tasak mini mozzarella
- 1 magyaros tömlős krémsajt
- 10 dkg reszelt trappista és parmezán keverék
- 1 ek zabpehely
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- só, bors
- fokhagymás bors ( Horváth Rozi)
- 2 db nagy krumpli
- 1 db sárgarépa
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük a vizet, majd legyezőalakban bemetsszük. Meghintjük a fokhagymás borssal és sóval,pihentetjük néhány percig.
Megpucoljuk a spenótot, majd egy ek olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felszeletelt szárított paradicsomot, majd a zabpelyhet, beletesszük a tömlős sajt 2/3-t,illetve egy evőkanálnyi reszelt sajtot.
Sózzuk,borsozzuk. Megpucoljuk a krumplit és a répát, vékony karikákra szeljük.
Egy tálba olívaolajat teszünk,ebbe beletesszük a krumplit és a répát, sózzuk az olajjal összekeverjük,majd ráfektetjük a csirkemellet.
Minden vágásba teszünk a spenótos töltelékből, majd a tetejére halmozzuk a masszát. Rárakjuk a mozzarellát, illetve egy-egy szelet szárított paradicsomot,illetve a tömlős sajtból is nyomunk.
Előmelegített sütőbe toljuk, 10 perc sütés után, alufóliával betakarjuk és kb. 30 percig pároljuk. Majd kivesszük és meghintjük reszelt sajttal,parmezánnal, addig sütjük ameddig ráolvad a sajt , kb. 15 percig.
Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!