Április nagyon szép napsütéssel indult, olyan szép volt a hétvége, mintha kora nyár lett volna.  Imádtam a kertben tevékenykedni, ilyenkor szívesebben ülünk a szabadban,mint a konyhában,de azért főzni is kell valamit!:-)
A mai nap főszereplője a spenót és a sóska volt! :-). Készítettem sóskalevest,illetve ezt a finom tepsis csirkemellet.

Hozzávalók:

  • 3 db csirkemell filé
  • 20-25 dkg friss spenót levél
  • 3 ek olívaolaj
  • 3-4 szárított paradicsom, 2 koktél paradicsom
  • 1 tasak mini mozzarella
  • 1 magyaros tömlős krémsajt
  • 10 dkg reszelt trappista és parmezán keverék
  • 1 ek zabpehely
  • 1  nagy gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • fokhagymás bors ( Horváth Rozi)
  • 2 db nagy krumpli
  • 1 db sárgarépa

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük a vizet, majd legyezőalakban bemetsszük. Meghintjük a fokhagymás borssal és sóval,pihentetjük néhány percig.
Megpucoljuk a spenótot, majd egy ek olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felszeletelt szárított paradicsomot, majd a zabpelyhet, beletesszük a tömlős sajt 2/3-t,illetve egy evőkanálnyi reszelt sajtot.
Sózzuk,borsozzuk. Megpucoljuk a krumplit és a répát, vékony karikákra szeljük.
Egy tálba olívaolajat teszünk,ebbe beletesszük a krumplit és a répát, sózzuk az olajjal összekeverjük,majd ráfektetjük a csirkemellet.

DSC_0458 (Large)

Minden vágásba teszünk a spenótos töltelékből, majd a tetejére halmozzuk a masszát. Rárakjuk a mozzarellát, illetve egy-egy szelet szárított paradicsomot,illetve a tömlős sajtból is nyomunk.

DSC_0470 (Large)
Előmelegített sütőbe toljuk, 10 perc sütés után, alufóliával betakarjuk és kb. 30 percig pároljuk. Majd kivesszük és meghintjük reszelt sajttal,parmezánnal, addig sütjük ameddig ráolvad a sajt , kb. 15 percig.

DSC_0486 (Large)

Forrón tálaljuk.

DSC_0525 (Large)

Jó étvágyat kívánok!