Hozzávalók 2 személyre:
- egy csirkemell filé
- fél tasak fagyasztott vegyes zöldségköret kb 250 gramm
- 20 dkg fagyasztott haságburgonya
- paprika szelet, koktél paradicsom ízesítőnek, pici csilipaprika
- 3-4 szál petrezselyem, 1 szál lestyán levél, 1 szál zellerlevél
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 diónyi vaj
- só,frissen őrölt bors
- sajtok, én 3 fajta sajtot tettem parmezán, mozzarella, ementáli ( ha valaki energiaszegényen szeretné készíteni akkor csak mozzarella sajtot használjon)
Elkészítés:
-ujjnyi vastag darabokra szeltem a csirke mellett sóztam, borsoztam, beletettem egy kis csili paprikát, olívaolajba forgattam, 10 percig pihentettem.
-az edényt kivajaztam beletettem a zöldségeket és a csirkemellet, a tetejére helyeztem a zöld fűszereket, alufóliával letakartam és forró sütőbe tettem
-220 fokon 20 percig sütöttem, majd a fóliát levettem olajjal meglocsoltam, még 10 percig pároltam, kb újabb 5 percig pirítottam a tetejét, és ezt követően rátettem a sajtokat,hogy ráolvadjon.( kb 40 percet volt a sütőben)
-balzsamszósszal díszítettem
-céklasalátával tálaltam
Jó étvágyat!