Hozzávalók 2 személyre:

  • egy csirkemell filé
  • fél tasak fagyasztott  vegyes zöldségköret kb 250 gramm
  • 20 dkg  fagyasztott haságburgonya
  • paprika szelet, koktél paradicsom ízesítőnek, pici csilipaprika
  • 3-4 szál petrezselyem, 1 szál lestyán levél, 1 szál zellerlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 diónyi vaj
  • só,frissen őrölt bors
  • sajtok, én 3 fajta sajtot tettem parmezán, mozzarella, ementáli ( ha valaki energiaszegényen szeretné készíteni akkor csak mozzarella sajtot használjon)

 

Elkészítés:
-ujjnyi vastag darabokra szeltem a csirke mellett sóztam, borsoztam, beletettem egy kis csili paprikát, olívaolajba forgattam, 10 percig pihentettem.

-az edényt kivajaztam beletettem a zöldségeket és a csirkemellet, a tetejére helyeztem a zöld fűszereket, alufóliával letakartam és forró sütőbe tettem

-220 fokon 20 percig sütöttem, majd a fóliát levettem olajjal meglocsoltam, még 10 percig pároltam, kb újabb 5 percig pirítottam a tetejét, és ezt követően rátettem a sajtokat,hogy ráolvadjon.( kb 40 percet volt a sütőben)

-balzsamszósszal díszítettem

-céklasalátával tálaltam

 

Jó étvágyat!