Ritkán készítek,mert időigényes. Ilyenkor amikor elkészül megfogadom,hogy hamarosan “repeta” lesz , de hát mindig elmarad.

A  ölteléket ízlés szerint variálhatjuk.

Most a tésztát vizespohár átmérőjű fánkszaggatóval vágtam ki és ebbe a karikákba tettem a masszát.

Amikor összeragasztottam villa fokával mindkét oldalon lenyomkodtam. (ilyenkor jönne jól a ravioli nyomkodó ). Ez a része hamar ment.

Ravioli recept:

https://blog.keva.hu/recept/ravioli-paradicsommartasban/

Most a töltelékbe csirkemellet raktam.

Ravioli töltelék:

Hozzávalók:

  • egy kisebb csirkemell fele
  • 5 dkg vékonyra vágott sárgarépa(Sparban kapható szeletelt)
  • egy kisebb zöldhagyma
  • egy csokor petrezselyem
  • egy ek olívaolaj
  • diónyi vaj
  • só,bors
  • feta, juh túró 1-1 evőkanálnyi

Elkészítés:

Nagyon apróra vágjuk a csirkemellet, felaprítjuk a hagymát is.

Egy ek. olajat tepsibe teszünk rátesszük a csirkemellet,a hagymát sózzuk és egy kicsit megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a répát,a vajat, borsozzuk.

Felengedjük kb 2 ek. vízzel és kicsit pároljuk. meghintjük petrezselyem zölddel, rátesszük a sajtot és a túrót. Jól összeforgatjuk, és lezárjuk a lángot. Amikor langyos beletesszük a tésztába és elkészítjük a raviolikat.

DSC_0406 (Large)

Sós vízben kifőzzük és paradicsommártásba forgatjuk.

Sajttal, parmezánnal meghintve tálaljuk.

DSC_0432 (Large)

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Tipp: a kiszaggatás után megmaradt tésztavégekből lehet juhtúrós tésztát készíteni. természetesen másfajtát is.