Ritkán készítek,mert időigényes. Ilyenkor amikor elkészül megfogadom,hogy hamarosan “repeta” lesz , de hát mindig elmarad.
A ölteléket ízlés szerint variálhatjuk.
Most a tésztát vizespohár átmérőjű fánkszaggatóval vágtam ki és ebbe a karikákba tettem a masszát.
Amikor összeragasztottam villa fokával mindkét oldalon lenyomkodtam. (ilyenkor jönne jól a ravioli nyomkodó ). Ez a része hamar ment.
Ravioli recept:
https://blog.keva.hu/recept/ravioli-paradicsommartasban/
Most a töltelékbe csirkemellet raktam.
Ravioli töltelék:
Hozzávalók:
- egy kisebb csirkemell fele
- 5 dkg vékonyra vágott sárgarépa(Sparban kapható szeletelt)
- egy kisebb zöldhagyma
- egy csokor petrezselyem
- egy ek olívaolaj
- diónyi vaj
- só,bors
- feta, juh túró 1-1 evőkanálnyi
Elkészítés:
Nagyon apróra vágjuk a csirkemellet, felaprítjuk a hagymát is.
Egy ek. olajat tepsibe teszünk rátesszük a csirkemellet,a hagymát sózzuk és egy kicsit megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a répát,a vajat, borsozzuk.
Felengedjük kb 2 ek. vízzel és kicsit pároljuk. meghintjük petrezselyem zölddel, rátesszük a sajtot és a túrót. Jól összeforgatjuk, és lezárjuk a lángot. Amikor langyos beletesszük a tésztába és elkészítjük a raviolikat.
Sós vízben kifőzzük és paradicsommártásba forgatjuk.
Sajttal, parmezánnal meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
Tipp: a kiszaggatás után megmaradt tésztavégekből lehet juhtúrós tésztát készíteni. természetesen másfajtát is.