Már többször  készítettem csirkealagutat,mindig sikere volt. Soha nem egyforma,mert mindig az aktuális zöldséggel kiegészítem. Most cukkinire esett a választás,de akár spenótost is készíthettem volna,mert olyan sok  levél van a futó spenóton.

Melegen is finom,de talán hidegen szeletelve nekem sokkal jobban ízlik.

Hozzávalók:

  • 45-50 dkg csirkemell filé
  • 6 szelet bacon
  • 4 szelet  tálalósonka
  • kb 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • petrezselyem , szárított lestyán ízlés szerint
  • 4-5 db aszalt paradicsom
  • fél bébi cukkini (15 dkg)
  • 1 db zöldhagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 1!2 kápia paprika
  • 1 ek olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 evőkanál zabpeheéy
  • 2  db kis méretű tojás
  • 1 tk. zsemlemorzsa

Elkészítése:

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
Három evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel,lestyánnal, reszelt sajt felével masszává keverjük.
A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához . Jó, ha hagyjuk egy kicsit pihenni. Nálam fél órát állt.
Az olívaolajon megdinszteljük a zöld hagymát,kápia paprikát én egy kis sóval megszoktam hinteni,így hamar megpuhul a hagyma és nem ég le, összekeverjük az apróra vágott aszalt paradicsommal, az apróra feldarabolt cukkinival , zúzott fokhagymával. Dinszteljük egy kicsit, utána  lezárjuk a lángot,ha kihűlt hozzáadjuk a masszához.
Az őzgerincformát, a muffin formákat  kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával és a sonkával . A muffin formába csak bacont tettem. Úgy rakjuk, hogy a bacon szélei kilógjanak a formából.
A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.A tetejét meghintjük sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.

DSC_0152 (Large)
Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire, megszórjuk reszelt sajttal és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.
hűtjük, majd szeleteljük.

DSC_0230 (Large)

 

Jó étvágyat!:-)

DSC_0260 (Large)