Beköszöntött a cukkiniszezon, így jöhetnek az újabb ötletek:-), ez egy villámgyorsan elkészíthető finom fogás. Aki szeretné persze kínálhat mellé krumplit, vagy bulgurt,…. 🙂
Ez a fogás fogyókúrásoknak is remek, cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, én személy szerint imádtam, ha szabad ilyent írni. A pácolt csirkemell nagy kedvenc, de fontos, hogy ne süssük túl,mert akkor száraz és élvezhetetlen lesz. Persze mindig ízlésünk szerint süssük.
Most sütés előtt egy óráival pácoltam a húst.
Hozzávalók:
- 2 db kisebb csirkemell filé
- 2 ek natúr joghurt
- néhány csepp frissen facsart citromlé
- csipetnyi bors
- só
- 2 ek olívaolaj, néhány csepp csilis olívaolaj
- 1 ek teljes kiőrlésű liszt + 1 csapott tk paprika
- fél dl víz ( nálam most krumplinak a főzőleve,de remek pld tésztáról leszűrt víz)
Elkészítés:
A csirkemell filét kinyitjuk, felszeleteljük vékony szeletekre,kicsit megütögetjük
Elkészítjük a pácot . A joghurttal összekeverjük a frissen őrölt borsot, sót, 1 ek. olívaolajat. Belerakjuk a csirkemellet, jól összeforgatjuk, lefóliázva hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, a csirkemellet beleforgatjuk a liszt és pirospaprika keverékbe serpenyőbe rakjuk, ha egyik oldala megpirult ( kb 3 perc) megfordítjuk és tovább sütjük a másik oldalát is, majd felengedjük a krumpliról lemert vízzel. 1-2 percre lefedjük, kis pihentetés után kínáljuk. Amikor kínáljuk meg spricceljük csilis olívaolajjal.
Közben elkészítjük a köretet is.
Hozzávalók:
- 1 db kis cukkini,
- 2 db kisebb új sárgarépa
- 1 kis lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- petrezselyemzöld,kapor
Elkészítés:
Hüvelykujjnyi darabokra vágjuk a sárgarépát, cukkinit,hagymát. Először az olívaolajra a répát,majd a hagymát tesszük,pirítjuk,hozzáadjuk a cukkinit, a zúzott fokhagymát Sózzuk, borsozzuk és 3-4 percre lefedjük. Csak roppanósra sütjük. Petrezselyemzölddel,kaporral meghintjük.
Forrón kínáljuk.
Jó étvágyat!