Beköszöntött a cukkiniszezon, így jöhetnek az újabb ötletek:-), ez egy villámgyorsan elkészíthető finom fogás. Aki szeretné persze kínálhat mellé krumplit, vagy bulgurt,…. 🙂

Ez a fogás fogyókúrásoknak is remek, cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, én személy szerint imádtam, ha szabad ilyent írni. A pácolt csirkemell nagy kedvenc, de fontos, hogy ne süssük túl,mert akkor száraz és élvezhetetlen lesz. Persze mindig ízlésünk szerint süssük.

Most sütés előtt egy óráival pácoltam a húst.
Hozzávalók:

  • 2 db kisebb csirkemell filé
  • 2 ek natúr joghurt
  • néhány csepp frissen facsart citromlé
  • csipetnyi bors
  • 2 ek olívaolaj, néhány csepp csilis olívaolaj
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt + 1 csapott  tk paprika
  • fél dl víz ( nálam most krumplinak a főzőleve,de remek pld tésztáról leszűrt víz)

Elkészítés:

A csirkemell filét kinyitjuk, felszeleteljük vékony szeletekre,kicsit megütögetjük

Elkészítjük a pácot . A  joghurttal összekeverjük a frissen őrölt borsot, sót, 1 ek. olívaolajat. Belerakjuk a csirkemellet, jól összeforgatjuk, lefóliázva hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, a csirkemellet beleforgatjuk a liszt és pirospaprika keverékbe serpenyőbe rakjuk, ha egyik oldala megpirult ( kb 3 perc) megfordítjuk és tovább sütjük a másik oldalát is, majd felengedjük a krumpliról lemert vízzel. 1-2  percre lefedjük, kis pihentetés után kínáljuk. Amikor kínáljuk meg spricceljük csilis olívaolajjal.

Közben elkészítjük a köretet is.

Hozzávalók:

  • 1 db kis cukkini,
  • 2  db kisebb új sárgarépa
  • 1 kis lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj
  • petrezselyemzöld,kapor

Elkészítés:

Hüvelykujjnyi darabokra vágjuk  a sárgarépát, cukkinit,hagymát. Először az olívaolajra a répát,majd a hagymát tesszük,pirítjuk,hozzáadjuk a cukkinit, a zúzott fokhagymát  Sózzuk, borsozzuk és 3-4 percre lefedjük. Csak  roppanósra sütjük. Petrezselyemzölddel,kaporral meghintjük.

Forrón kínáljuk.

DSC_0042 (Large)

 

Jó étvágyat!