Falafelt készítettem már korábban, de valahogy nem ízlett, de ez a csicseriborsó fasírt egyszerűen csodás, és villámgyorsan kész, szoktam mondani még a férjemnek is ízlett:-). Az egészben maradt csicseriborsóra, ha ráharapsz egyszerűen mennyei:-), szóval bizonyára többször is terítékre kerül.

Hozzávalók:

egy bögre ( 2 dl ) csicseriborsó konzerv
2 csapott ek. zabliszt
1 ek. zsemlemorzsa
1 teáskanál szezámmag
2 db kis méretű tojás
2 ek. apróra vágott póréhagyma
2 ek. piros kápia paprika apróra vágva
1 csipet fokhagymapor vagy egy gerezd fokhagyma reszelve
1 kis csokor petrezselyemzöld
fűszerek:só, frissen őrölt bors,csipet csili
késhegynyi sütőpor

3-4 ek olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csicseriborsó konzervet villával kicsit megnyomkodjuk, kb egyharmad részt szét nyomunk, a másik rész egészben marad. Feltörjük és hozzáadjuk a tojást, valamint ráhintjük a fűszereket, a felaprított zöldségeket és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. A felforrósított olajba óramutató irányába ( hogy tudjuk a sorrendet) két kanál segítségével halmokat formázunk , ekkor a fasírtra ráhintettem egy kis szezámmagot , kissé rányomkodtam a kanállal. Amikor megsült papírtörlőre szedtem, hogy a felesleges olajat leitassam.

Mártogatóssal, vagy főzelékkel kínáljuk. Most kapros mártogatóssal ettük.

Jó étvágyat!