Most egy gyorsan elkészíthető desszertet hozok. Nem szénhidrátszegény,de néha cukorbetegek is beiktathatják az étrendbe pld. egy frankfurti leves, vagy zöldbab leves után második fogásként.Persze a mennyiségre figyelni kell. ( természetesen édesítőszerrel készítsék,illetve tálaláskor eritrittel fogyasszák).
Hozzávalók:
- 25 dkg búzadara
- 5 dkg aprószenű zabpehely
- 1 csomag vaníliás cukor ( vagy vanília aroma)
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 1 dl mazsola
- kb 2-3 dl tej
- diónyi vaj
- 1 ek kókuszzsír
- baracklekvár , savanykás gyümölcs (nálam ribizli)
Elkészítés:
Feltörjük a tojásokat ,csipet sót adunk hozzá majd villával egy kicsit felhabosítjuk .
Hozzáadjuk a búzadarát, zabpelyhet, a vaníliát a citrom reszelt héját és a megmosott mazsolát is,belemorzsoljuk a vajat. Hozzáöntjük a tejet és addig keverjük, míg egyenletes masszát nem kapunk.Sűrű palacsinta tésztaszerű állagot kel kapjunk.
Egy mélyebb serpenyőbe tesszük a kókuszzsírt,felolvasszuk annyi legyen, hogy az alját végig belepje.
A masszát a felhevített zsiradékra öntjük, rátesszük a fedőt a tűzhelyet alacsony fokozatra vesszük. Ezután kb 2-3 perc múlva felszedjük a lesült részeket, keverőlapáttal apróra tépkedjük, kicsit átkeverjük, majd hagyjuk sülni és újra felszedjük a lesült darabokat.
Baracklekvárral, ribizlivel és porcukorral ( eritrittel) tálaljuk. Aki édesebben szereti tehet a tésztába édesítőszert.