Nagyon könnyű, frissítő nyári sütemény,de akár ünnepi asztal desszertje is lehet. Ez a mennyiség nekem egy közepes őzgerincformára és 4 darab muffinra volt elég.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 10 dkg kristálycukor ( vagy édesítőszer,nálam eritrit)
- 1 tasak vaníliacukor
- 8 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 db citrom
- 1 csipet só
- porcukor ízlés szerint a sütemény hintéséhez
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját a cukor felével és a vanília cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a jól megmosott egész citrom reszelt héját és levét, az olvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet.
Megmossuk a habverőt és szárazra töröljük, felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukor másik részével.
Majd hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre felvert és a cukor másik felével dúsított habját, és kanállal óvatosan összekeverjük, ne törjön össze a tojáshab.
A masszát vajazott, lisztezett őzgerinc és muffin formába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük – tűpróbával ellenőrizzük.
( eredeti receptben 20 perc volt,de nálam annyi idő nem volt elég).
A tetejét porcukorral meghintjük.
Nagyon finom a délutáni kávé mellé 🙂
Meghívhatlak a kertbe egy kávéra? A muffínt , vagy a szeletelt süteményt kéred? 🙂
Köszönöm szépen, hogy követtek! 🙂
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/citromos-szelet-es-muffin/ […]