A pisztráng nem csak karácsonykor finom, az ünnepek után érdemes egy kicsit egészségesebb ételeket készíteni. Tudom, hogy a halételek nem tartoznak a kedvencek közé,pedig nagyon finom. Mi szeretjük ezért,ha sikerül beszerezni akciósan mindig készítek,illetve a fagyasztóba is rakok. A sütőpapírban energiaszegényen lehet készíteni,mégis finom íze lesz.
Hozzávalók két személyre:
- 2 db. pisztráng
- 1 ek olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- egy citrom
- petrezselyemzöld
- kakukkfű
Elkészítés:
Megmossuk, majd szárazra töröljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk.
Mindkét pisztráng belsejébe teszünk két-két karika citromot, négy-öt szál petrezselyemzöldet felaprítva,egy-egy szál kakukkfüvet, meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.
Olíva olajjal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is, és becsomagolva forró sütőbe tesszük.
20-25 percig a papírban sütjük, majd a papírt kinyitva egy kicsit rápirítunk.
Én most céklasalátával és krumplipürével kínáltam.
Céklasaláta recept:
https://blog.keva.hu/recept/ceklasalata-edeskomennyel/
Jó étvágyat!