Most egy olyan receptet hoztam, melyből cukorbetegek, túlsúlyosak is bőségesen ehetnek. Tudjátok, hogy kedvelem a halakat és ha akció van mindig bevásárolok.

A lazac sütésnél fontos,hogy soha ne süssük túl,mert akkor élvezhetetlen az íze.  Nincs cukkini szezon,de épp akciós volt, így nem hagyhattam a pulton, mutatom is a könnyű kis köretet,amit gyakran fogok készíteni a nyár folyamán,mivel nagyon ízlett:-).

Citromos-petrezselymes lazac:

Hozzávalók:

  • 2 darab lazacfilé
  • egy citrom
  • petrezselyemzöld
  • ujjbegynyi vaj
  • 1 evőkanál olíva olaj

Elkészítés:

A lazacot kiolvasszuk, majd egy kis vízzel leöblítjük.  Frissen facsart citromlével meglocsoljuk.

Egy serpenyőbe tesszük az olívaolajat, amikor meleg az olaj beledobunk két karika citromot. A lazacot megsózzuk és a serpenyőbe tesszük.

Amikor elkezd sülni , beletesszük az ujjnyi vajat .

Közepes lángon sütjük , hogy ne száradjon ki 3,5 perc múlva megfordítjuk. Egy-két perce lefedjük.

Nálam 7 percig sült.Tálaláskor apróra vágott zöld petrezselyemmel meghintjük.

 

Színes zöldségköret

Hozzávalók:

  • egy bébi cukkini
  • egy db sárgarépa
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • petrezselyemzöld
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy-két szelet csili

Elkészítés:
A sárgarépát és a cukkinit vékony csíkokra vágjuk (joulienre).
Az olajat felmelegítjük majd rátesszük a vajat, belerakjuk a sárgarépát, csipetnyi sóval,csilivel, egy gerezd apróra vágott fokhagymával ízesítjük és 2-3 percig sütjük, közben folyamatosan forgatjuk, majd beletesszük a cukkinit csak 1-2 percig sütjük, hogy roppanós legyen. Petrezselyemmel meghintjük.

DSC_0073 (Large)

Jó étvágyat kívánok!