Most egy olyan receptet hoztam, melyből cukorbetegek, túlsúlyosak is bőségesen ehetnek. Tudjátok, hogy kedvelem a halakat és ha akció van mindig bevásárolok.
A lazac sütésnél fontos,hogy soha ne süssük túl,mert akkor élvezhetetlen az íze. Nincs cukkini szezon,de épp akciós volt, így nem hagyhattam a pulton, mutatom is a könnyű kis köretet,amit gyakran fogok készíteni a nyár folyamán,mivel nagyon ízlett:-).
Citromos-petrezselymes lazac:
Hozzávalók:
- 2 darab lazacfilé
- egy citrom
- petrezselyemzöld
- ujjbegynyi vaj
- 1 evőkanál olíva olaj
- só
Elkészítés:
A lazacot kiolvasszuk, majd egy kis vízzel leöblítjük. Frissen facsart citromlével meglocsoljuk.
Egy serpenyőbe tesszük az olívaolajat, amikor meleg az olaj beledobunk két karika citromot. A lazacot megsózzuk és a serpenyőbe tesszük.
Amikor elkezd sülni , beletesszük az ujjnyi vajat .
Közepes lángon sütjük , hogy ne száradjon ki 3,5 perc múlva megfordítjuk. Egy-két perce lefedjük.
Nálam 7 percig sült.Tálaláskor apróra vágott zöld petrezselyemmel meghintjük.
Színes zöldségköret
Hozzávalók:
- egy bébi cukkini
- egy db sárgarépa
- 1 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- petrezselyemzöld
- egy gerezd fokhagyma
- egy-két szelet csili
- só
Elkészítés:
A sárgarépát és a cukkinit vékony csíkokra vágjuk (joulienre).
Az olajat felmelegítjük majd rátesszük a vajat, belerakjuk a sárgarépát, csipetnyi sóval,csilivel, egy gerezd apróra vágott fokhagymával ízesítjük és 2-3 percig sütjük, közben folyamatosan forgatjuk, majd beletesszük a cukkinit csak 1-2 percig sütjük, hogy roppanós legyen. Petrezselyemmel meghintjük.
Jó étvágyat kívánok!