Teszteltem a karácsonyi menüt :-), leárazás van egyik üzletben így sikerült lazacot vásárolni kedvezményesen.

Hozzávalók:

-2 darab lazacfilé

-citrom

-olíva olaj

– zöld kapor

-két diónyi vaj

-2 evőkanál olíva olaj ( lehet napraforgó olaj is)

-2 cl. száraz fehérbor

-frissen őrölt bors

Elkészítés:

– a lazacot ctromlével meglocsoltam, szárított kaporral, frissen őrölt borssal megszórtam, egy evőkanál olívaolajjal meglocsoltam, pihentettem 1 órát, közben megfordítottam

– serpenyőbe  öntöttem az  olíva olajat, majd a vajat, a  lazacot megsóztam és oldalanként 4-4 percet sütöttem

-megszórtam friss kaporral, és felöntöttem a fehér borral

-egy percre lefedtem, majd  kb további  1 percig hagytam párolódni

Bármilyen körettel tálalható, most főtt krumplival, és párolt zöldbabbal ettük 🙂