Teszteltem a karácsonyi menüt :-), leárazás van egyik üzletben így sikerült lazacot vásárolni kedvezményesen.
Hozzávalók:
-2 darab lazacfilé
-citrom
-olíva olaj
– zöld kapor
-két diónyi vaj
-2 evőkanál olíva olaj ( lehet napraforgó olaj is)
-2 cl. száraz fehérbor
-frissen őrölt bors
Elkészítés:
– a lazacot ctromlével meglocsoltam, szárított kaporral, frissen őrölt borssal megszórtam, egy evőkanál olívaolajjal meglocsoltam, pihentettem 1 órát, közben megfordítottam
– serpenyőbe öntöttem az olíva olajat, majd a vajat, a lazacot megsóztam és oldalanként 4-4 percet sütöttem
-megszórtam friss kaporral, és felöntöttem a fehér borral
-egy percre lefedtem, majd kb további 1 percig hagytam párolódni
Bármilyen körettel tálalható, most főtt krumplival, és párolt zöldbabbal ettük 🙂
Köszönöm Sárikám. Megcsinálom én is, nagyon finom lehet és könnyű, tetszik 😛
Nagyon köszönöm! 😀
Nagyon köszönöm! 😆