Szívbarát ebédünk:-)
Sütőpapírban sütött citromos,kakukkfüves pisztráng:-)
Hozzávalók.
- két pisztráng
- két evőkanál olíva olaj
- egy diónyi vaj
- kakukkfű,só,bors
- egy citrom
Elkészítés: megmossuk,majd szárazra törüljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk. A pisztráng belsejébe teszünk két szál kakukkfüvet, 2 db. fél karika citromot,vajat, sózzuk, frissen facsart citromlével locsoljuk.
Olíva olajjal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is, és becsomagolva forró sütőbe tesszük. 25 percig a papírban sütjük,majd a papírt kinyitva egy kicsit rápirítunk.
Cukkinis-sárgarépa csík
Hozzávalók
- egy kisebb cukkini
- egy sárgarépa
- egy ek. olíva olaj
- 1 diónyi vaj
- só, bors
- ízlés szerint csili
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A sárgarépát megpucoljuk, hosszában felszeljük , a cukkinit héjastól szintén hosszában minél vékonyabbra szeleteljük.
Teflon serpenyőben készítjük, olíva olajra dobjuk először a répát, majd egy cikk fokhagymát, pici csilit, sót, frissen őrölt borsot és fedő alatt 4-5 percig pároljuk. Közben egy kicsit megrázogatjuk , megforgatjuk a répa szeleteket , majd rátesszük a cukkinit, lehet egy ek .vizet tenni rá, de nem többet és resre pároljuk.
Nagyon ízletes , energiaszegény köret. Mi a hal mellé egy kis uborkasalátát is ettünk.
Jó étvágyat!