Szívbarát ebédünk:-)

Sütőpapírban sütött citromos,kakukkfüves pisztráng:-)

Hozzávalók.

  • két pisztráng
  • két evőkanál olíva olaj
  • egy diónyi vaj
  • kakukkfű,só,bors
  • egy citrom

Elkészítés: megmossuk,majd szárazra törüljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk. A pisztráng belsejébe teszünk két szál kakukkfüvet, 2 db. fél karika citromot,vajat, sózzuk, frissen facsart citromlével locsoljuk.
Olíva olajjal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is, és becsomagolva forró sütőbe tesszük. 25 percig a papírban sütjük,majd a papírt kinyitva egy kicsit rápirítunk.

Cukkinis-sárgarépa csík

Hozzávalók

  • egy kisebb cukkini
  • egy sárgarépa
  • egy ek. olíva olaj
  • 1 diónyi vaj
  • só, bors
  • ízlés szerint csili
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A sárgarépát megpucoljuk, hosszában felszeljük , a cukkinit héjastól szintén hosszában minél vékonyabbra szeleteljük.

Teflon serpenyőben készítjük, olíva olajra dobjuk  először a répát, majd egy cikk fokhagymát, pici csilit, sót, frissen őrölt borsot és fedő alatt 4-5 percig pároljuk. Közben  egy kicsit megrázogatjuk , megforgatjuk a répa szeleteket , majd rátesszük a cukkinit, lehet egy ek .vizet tenni rá, de nem többet és resre pároljuk.

Nagyon ízletes , energiaszegény köret. Mi a hal mellé egy kis uborkasalátát is ettünk.
Jó étvágyat!