Citromos, gyömbéres cukkinilekvár ( Jaskó küldte a receptet)
Ez a cukrozott változat. Az édesítőst ki kell kísérletezni. Az ízesítésnek csak a fantázia szab határt. Sem a túl fiatal, sem a túl vén cukkini nem jó, Csak a kicsit érettebb darabok a megfelelőek. érdemes kipróbálni, mert tényleg nagyon finom!
Hozzávalók*
- 1,25 kg cukkinihús apró kockákra vágva
- 1 dl víz
- 35 dkg kristálycukor ( édesítőszer)
- 2 citrom
- 1 csomag 3.1 dzsemfix
- 1 mokkáskanálnyi őrölt gyömbér
A meghámozott és kimagozott cukkinit vágjuk kisebb kockákra és 1 dl vizet aláöntve fedő alatt főzzük puhára. Keverjük hozzá a cukrot, a citromok lereszelt héját és kifacsart levét, és adjuk hozzá a gyömbért. Pürésítsük botmixerrel (vigyázzunk, köpköd!), majd kevergessük addig, amíg a cukor felolvad benne. Végül adjuk hozzá a dzsemfixet is, forraljuk fel a lekvárt és főzzük 1-2 percig. Töltsük kisebb üvegekbe, majd a lezárt üvegeket állítsuk 5-10 percre a fejük tetejére.
Nagyon finom és tényleg nagyon változatosan lehet elkészíteni. Az édesítővel csak ezután készítjük el az újabb adagot, mert a cukros az eredeti recept szerint minta volt. Még kísérletezünk vele.
Kíváncsian várjuk az eredményt. Milyen édesítőszert tesztek bele és mennyit ? 🙂