Játszani jó :-).
A KataFakanala oldalán egy játék  kapcsán: a múlt héten “sztárkanálka voltam”.

A héten tovább folytatódik a játék, e héten citrommal kell főzni :-),  ennek kapcsán nagymamám becsinált levesét formáltam a mi ízlésünkre, nagyon finom leveske kerekedett ki belőle.

Nagymamám tojás sárgájával habarta, én ezt kihagytam, de sápadtnak tűnt és így belekerült a kurkuma. Tudjátok, hogy a kurkuma nagyon egészséges, kedvező az ízületi  panaszokra?(http://egeszseg.keva.hu/kerdes/2377/   http://egeszseg.keva.hu/kerdes/2395/)

Hozzávalók:

  • 2 csirkeszárny
  • 1 db. kisebb  csirkemell filé
  • 1 citrom
  • 3 db. sárgarépa
  • 2 db. petrezselyem
  • 3-4 szelet karalábé
  • 3 szelet zeller
  • 1 tv.paprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 dl jázminrizs
  • 1 dl  zsírszegény tejszín
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál tárkony (ecetben- sóban eltett )
  • zellerszár,2-3 lestyánlevél
  • 5-6 szelet szárított vargánya
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • só, bors

Elkészítés:
A megmosott csirkemellet felszeleteltem ujjnyi vastagságúra, a szárnyat kettőbe vágtam és hideg, enyhén sózott  vízbe felraktam főni . Amikor felforrt lehaboztam és hozzáadtam a zöldségeket (felszeletelt sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert, hagymát, paprikát, paradicsomot ), ízesítettem a vargányával, beletettem a  zellert, lestyánt , borsoztam és kis lángon elkezdtem főzni. Amikor majdnem megpuhultak a zöldségek, beletettem a megmosott rizst és tovább főztem. Felaprítottam a tárkonyt és  hozzáadtam,  belefacsartam egy fél citrom levét, és összefőztem. A lisztet elkevertem a tejszínnel és behabartam a levest. A végén megszórtam a kurkumával.

Jó étvágyat!