Játszani jó :-).
A KataFakanala oldalán egy játék kapcsán: a múlt héten “sztárkanálka voltam”.
A héten tovább folytatódik a játék, e héten citrommal kell főzni :-), ennek kapcsán nagymamám becsinált levesét formáltam a mi ízlésünkre, nagyon finom leveske kerekedett ki belőle.
Nagymamám tojás sárgájával habarta, én ezt kihagytam, de sápadtnak tűnt és így belekerült a kurkuma. Tudjátok, hogy a kurkuma nagyon egészséges, kedvező az ízületi panaszokra?(http://egeszseg.keva.hu/kerdes/2377/ http://egeszseg.keva.hu/kerdes/2395/)
Hozzávalók:
- 2 csirkeszárny
- 1 db. kisebb csirkemell filé
- 1 citrom
- 3 db. sárgarépa
- 2 db. petrezselyem
- 3-4 szelet karalábé
- 3 szelet zeller
- 1 tv.paprika
- 1 kisebb paradicsom
- 1 kis fej hagyma
- 1 dl jázminrizs
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 teáskanál liszt
- 1 teáskanál tárkony (ecetben- sóban eltett )
- zellerszár,2-3 lestyánlevél
- 5-6 szelet szárított vargánya
- 1 mokkáskanál kurkuma
- só, bors
Elkészítés:
A megmosott csirkemellet felszeleteltem ujjnyi vastagságúra, a szárnyat kettőbe vágtam és hideg, enyhén sózott vízbe felraktam főni . Amikor felforrt lehaboztam és hozzáadtam a zöldségeket (felszeletelt sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert, hagymát, paprikát, paradicsomot ), ízesítettem a vargányával, beletettem a zellert, lestyánt , borsoztam és kis lángon elkezdtem főzni. Amikor majdnem megpuhultak a zöldségek, beletettem a megmosott rizst és tovább főztem. Felaprítottam a tárkonyt és hozzáadtam, belefacsartam egy fél citrom levét, és összefőztem. A lisztet elkevertem a tejszínnel és behabartam a levest. A végén megszórtam a kurkumával.
Jó étvágyat!