Hozzávalók:
50 dkg puha natúr krémsajt (vagy mascarpone)
10 dkg porcukor ( cukorbetegek használjanak gyümölcscukrot,vagy canderel port)
5 dl tejszín
1 tojás sárgája
1,5 csomag zabkeksz
10 dkg sótlan vaj
1 üveg lekvár eperlekvár, vagy málna,vagy ribiszke
1 csomag vaníliás cukor ( cukorbetegeknek vanília rúd,vagy vanília aroma)
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Összemorzsoljuk a kekszet, egy kicsit félreteszünk belőle a torta oldalára, a többit összekeverjük a kissé meglangyosított vajjal. Kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, ez a cheese cake alapja. Mixergéppel felverjük a krémsajtot a porcukorral, a tejszínnel, a citromhéjjal, a tojássárgájával és a vaníliás cukorral, egészen addig, amíg kemény habot kapunk. Ráöntjük a kekszalapra, és betesszük a hűtőszekrénybe 1/2-1 órára, hogy még jobban megszilárduljon. Ezután késsel óvatosan körbevágjuk, majd levesszük a kapcsos részét. Tálra csúsztatjuk a tortánkat, a tetejére kenjük a sűrű gyümölcslekvárt. Mirelit gyümölccsel díszítjük. Nyáron természetesen frissel.:-)
A recept a Mindmegette.hu oldalról származik
Köszönöm, nagyon finom lehet. Jaj a nyálam 🙄 Jövő héten kipróbálom…
Írd meg,hogy sikerült:-)
Hát ez nagyon jo!!!!!!!!!!!!!
😀
Bevallom őszintén a maszkapóne sajt az én konyhámban még nem fordult meg, fogalmam nincs millen lehet ,de ez tök jó süti!!!
Majd egy ünnep alkalmával kipróbálod 😀
Nekem abban segítsetek, hogy melyik az a zabkeksz, hogy néz ki, amiben nincs cukor!
Én ilyet még nem ettem- ez a korpovit?