Budainé Andi kedvenc kolléganőm hozott egy dobozkában nyers céklából készült salátát, amikor megkóstoltam tudtam,hogy elfogom készíteni:-) Én korábban mindig megfőzött céklából készítettem a salátát.
Talán egy picit változtattam a recepten.
Hozzávalók:
-egy közepes nagyságú cékla kb. 15- 20 dkg
-egy nagy piros alma kb.ugyanakkora
-csipetnyi só
– csipetnyiőrölt köménymag
-egy kávéskanál reszelt torma
Elkészítés:
-lereszeltem a céklát, az almát, egy keverőtálba tettem és hozzáadtam a fűszereket
-egy óra múlva lehetett fogyasztani 🙂
Szerintem úgy a jó ha fele-fele arányban van benne az alma és a cékla 🙂
Jó étvágyat!
Most én is a cékla elkészítésével foglalkozom , nálunk mindig van a hűtőben egy zárható műanyag dobozban elkészítve és ha kell csak előkapjuk… A szomszédasszonyomtól kaptam egy nagy vödör céklát mert idén nagyon sok termett ….
Igen nagyon finom és egészséges:-)