Nagyon szeretem a céklát télen nyáron, hisz mindig elérhető. Finom , és a céklasalátán kívül sokféleképpen elkészíthető.
Most egy serpenyőben elkészíthető villámgyors változatot hozok,melyet a mentás fetasajtos mártogatós dob fel.
Hozzávalók
- kb 20 dkg gömb cékla (ökölnyi nagyságú)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 dkg vaj
- őrölt kömény
- só, bors
Elkészítés:
Nyersen hámozzuk meg és vágjuk hasábokra.
Só nélkül dobjuk rá olívaolajra, és a felolvasztott vajra pirítsuk egy kicsit, forgassuk közben kb. 5-6 percig. Ezután sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel hintsük meg és tegyünk rá egy leheletnyi vizet, csak annyit hogy ne égjen le. Rázogatjuk a serpenyőt, roppanósan kínálunk.
Elkészítjük a mentás-fetás mártogatóst
Hozzávalók:
- 10 dkg feta sajt
- 2 evőkanál görög joghurt
- 1 ek friss petrezselyem és menta
A feta sajtról öntsük le a levet, majd tegyük tálba, villával törjük össze, kavarjuk bele a joghurtot és a felaprított zöld fűszert
Lehet hozzáadni olíva olajat ,citromot, vagy zöld kaporral , snidlinggel is ízesíthető.
Eddig egy vegetáriánus főfogás:-),de kínálható köretként hal,vagy hús mellé.

Jó étvágyat kívánok!
Majd hozom a báránysült receptjét is:-)