Nagyon szeretem a céklát télen nyáron, hisz mindig elérhető. Finom , és a céklasalátán kívül sokféleképpen elkészíthető.

Most egy serpenyőben elkészíthető villámgyors változatot hozok,melyet a mentás fetasajtos mártogatós dob fel.

Hozzávalók

  • kb 20 dkg gömb cékla (ökölnyi nagyságú)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dkg vaj
  • őrölt kömény
  • só, bors

Elkészítés:

Nyersen hámozzuk meg és vágjuk hasábokra.
Só nélkül dobjuk rá olívaolajra, és a felolvasztott vajra pirítsuk egy kicsit, forgassuk közben kb. 5-6 percig. Ezután sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel hintsük meg és tegyünk rá egy leheletnyi vizet, csak annyit hogy ne égjen le. Rázogatjuk a serpenyőt, roppanósan kínálunk.

Elkészítjük a mentás-fetás mártogatóst

Hozzávalók:

  • 10 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 1 ek friss petrezselyem és menta

A feta sajtról öntsük le a levet, majd tegyük tálba, villával törjük össze, kavarjuk bele a joghurtot és a felaprított zöld fűszert

Lehet hozzáadni olíva olajat ,citromot, vagy zöld kaporral , snidlinggel is ízesíthető.

Eddig egy vegetáriánus főfogás:-),de kínálható köretként hal,vagy hús mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Majd hozom a báránysült receptjét is:-)