Királyok csemegéje , mindenki eledele 🙂
Minek nevezzelek krumplinak, burgonyának, pityókának ? Bármelyik kifejezést használjuk, de a krumpli az az étel ami leggyakrabban kerül a magyar emberek asztalára.
Az egyik legfontosabb táplálékunk.
Az Amerikában őshonos növény kiváló ásványi anyag és vitaminforrás, 100 gramm burgonyában 90 Kcal, 20 gramm szénhidrát van.(Cukorbetegeknek egy étkezés alkalmával 200 grammnál nagyobb adag nem
javasolt!). Kezdetben csak a királyok csemegéje volt, de napjainkban már a leggyakrabban használt zöldségféle.
Bár a legtöbbször köretként fogyasztják, a krumpli számtalan lehetőséget rejt magában. Összeszedtem egy csokorral a kedvenceitekből, vagyis a leggyakrabban látogatott receptek közül.
Szereted a krumplit?
Ha igen, akkor ezekért a receptekért egyenesen rajongani fogsz!
Az előkelő első helyen a Ropogós tepsis burgonya áll, melyet önálló ételként is szívesen fogyasztunk. Hónapok óta a blog leglátogatottabb receptje:-)
Recept itt: https://blog.keva.hu/recept/ropogos-tepsis-burgonya/
A tavaly decemberben készítettem ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető töltött krumplit, melyet kelkáposztával kombináltam. Egyrészt nagyon finom, másrészt szerettem volna egy olyan krumplis receptet készíteni, melyből a cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatnak:
Recept itt:https://blog.keva.hu/recept/hejaban-sult-toltott-krumpli/
A harmadik krumplis étel, mely a kedvencetek lett, önálló ételként salátával kiváló egy tál étel
Recept itt: :https://blog.keva.hu/recept/csoben-sult-burgonya/
!
? 🙂