A gombás csirkemell tovább fejlesztett változata, szerintem nagyon finom ünnepi étel.Nekem volt a fagyasztóban dinsztelt szegfűgombám,amit az elmúlt héten raktároztam el,de természetesen más gombával is készíthető, finom lehet csiperke és egy kis vargánya kombinációval is.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 4 evőkanál dinsztelt gomba( hagymán olajon,pici sóval dinsztelt)
- 2-3 evőkanál lecsó ( egy paprika, paradicsom egy kis fej hagymából)
- 6 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
- 2 evőkanál olaj
- diónyi vaj
- 2 ek apró szemű zabpehely
- 1 db tojás
- csokor petrezselyemzöld
- só,bors
Elkészítés:
1. Megmossuk a csirkemellet és lecsepegtetjük a vizet, majd minden mell filéből három szeletet vágunk, és egy kicsit megklopfoljuk.
Fűszerezzük sóval, borssal.
2. Elkészítjük a lecsót: a felaprított hagymát egy csipet sóval megdinszteljük,hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk,majd adunk hozzá paradicsomot, egy pici cukrot,vagy édesítőszert.2-3 percig pároljuk,hogy csak roppanós maradjon a paprika.
3. Gomba dinsztelés (lehetne a lecsóval is készíteni,de szerintem így finomabb) Egy kis (diónyi) hagymán, egy evőkanál megpirítjuk a megtisztított gombát, sózzuk,borsozzuk
4. Serpenyőbe tesszük az olajat,majd a vajat és a hús szeleteket elősütjük ( oldalanként kb 4 perc),majd átszedjük egy tepsibe, ráöntjük a zaftot.
5. Közben lereszeljük a sajtot és elkészítjük a gombás masszát. Egy tányérban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet , a tojást, meghintjük bőven apróra vágott petrezselyemzölddel, ízesítjük ha még szükség sóval és frissen őrölt borssal. Beletesszük a reszelt sajt egyharmadát, és kanállal jól összekeverjük.
6.Az elősütött hús tetejére halmozzuk a gombás tölteléket, a tetejét meghintjük sajttal,lehet rá tenni paradicsom szeletet, petrezselymet,ki amit szeretne, és forró sütőbe tesszük.Amikor a sajt kezd elolvadni ( kb. 5 perc múlva) alufóliával letakarjuk és kb 15 percig sütjük,majd lezárjuk a sütőt.
Ilyen volt:
Ilyen lett:
7. Rizzsel tálaljuk,de önmagában salátával is finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:-)