A gombás csirkemell tovább fejlesztett változata, szerintem nagyon finom ünnepi étel.Nekem volt a fagyasztóban dinsztelt szegfűgombám,amit az  elmúlt héten raktároztam el,de természetesen más gombával is készíthető, finom lehet csiperke és egy kis vargánya kombinációval is.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 4 evőkanál dinsztelt gomba( hagymán olajon,pici sóval dinsztelt)
  • 2-3 evőkanál lecsó ( egy paprika, paradicsom egy kis fej hagymából)
  • 6 púpozott  evőkanál reszelt trappista sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • diónyi vaj
  • 2 ek apró szemű zabpehely
  • 1 db tojás
  • csokor petrezselyemzöld
  • só,bors

Elkészítés:

1. Megmossuk a csirkemellet és lecsepegtetjük a vizet, majd minden mell filéből három szeletet vágunk, és egy kicsit megklopfoljuk.

Fűszerezzük sóval, borssal.

2. Elkészítjük a lecsót: a felaprított hagymát egy csipet sóval megdinszteljük,hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk,majd adunk hozzá paradicsomot,  egy pici cukrot,vagy édesítőszert.2-3 percig pároljuk,hogy csak roppanós maradjon a paprika.

3. Gomba dinsztelés (lehetne a lecsóval is készíteni,de szerintem így finomabb) Egy kis (diónyi) hagymán, egy evőkanál  megpirítjuk a megtisztított gombát, sózzuk,borsozzuk

4. Serpenyőbe tesszük az olajat,majd a vajat és a hús szeleteket elősütjük ( oldalanként kb 4 perc),majd átszedjük egy tepsibe, ráöntjük  a zaftot.

5. Közben lereszeljük a sajtot és elkészítjük a gombás masszát. Egy tányérban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet , a tojást, meghintjük bőven apróra vágott  petrezselyemzölddel, ízesítjük ha még szükség sóval és frissen őrölt borssal. Beletesszük a reszelt sajt egyharmadát, és kanállal jól összekeverjük.

6.Az elősütött hús tetejére halmozzuk a gombás tölteléket, a tetejét meghintjük sajttal,lehet rá tenni paradicsom szeletet, petrezselymet,ki amit szeretne,  és forró sütőbe tesszük.Amikor a sajt kezd elolvadni ( kb. 5 perc múlva) alufóliával letakarjuk és kb 15 percig sütjük,majd lezárjuk a sütőt.

Ilyen volt:

DSC_0084 (Large)

Ilyen lett:

DSC_0098 (Large)

7. Rizzsel tálaljuk,de önmagában salátával is finom.

DSC_0122 (Large)

Jó étvágyat kívánok hozzá!:-)

DSC_0126 (Large)