Régóta keresek egy tökéletes Brownie receptet,de végre sikerült, vagyis a receptet saját ízlésünkre formáltam. Jó adag csokim volt itthon így kihasználtam az alkalmat, valóban az a jó ha jó minőségi csokink van. Én most 80%-os csokitartalmú csokit és mogyorós tejcsokit használtam.
Recept:
Hozzávalók:
- 225 gramm margarin (vagy vaj)
- 200 gramm csoki ( magas kakaótartalmú étcsoki + mogyorós tejcsoki)
- 50 gramm kakaópor
- 5 egész tojás
- 150 gramm cukor(vagy nyírfacukor)
- 75 gramm kókusz ( vagy dió)
- 25 gramm finom liszt
- csipet só
Elkészítés:
A vajat egy lábasban megolvasztjuk a darabokra tördelt csokival, közben kavargatjuk, amikor a csoki felolvadt hozzáadjuk a kakaót. összekeverjük, és hagyjuk hűlni.
Az 5 egész tojást cukorral,csipet sóval robotgéppel el kezdjük verni , fontos hogy 10 percig verjük. Alacsony fokozatra állítva hozzáöntjük a felolvasztott csokit, majd a kókuszt és a lisztet.
Egy kapcsos formába öntjük, melyet előzőleg papírral kibéleltünk ,picit bevajaztunk. ( 28 cm átmérőjű forma).
180 fokon légkeveréses fokozaton sütjük, nálam 40 percig sült. ( sütőfüggő).
Tálaláskor málnával, vagy málnadzsemmel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!