Brokkolival töltött pulyka

  • 4 szelet pulykamell
  • só, bors
  • 10-12 darab brokkoli rózsa
  • csipetnyi szódabikarbóna
  • 4 szelet sajt
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A brokkoli rózsákat sós vízben megfőzzük. Én egy kis szódabikarbonát is szoktam beletenni, így megőrzi a brokkoli a szép zöld színét.

A pulykamellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a brokkolit és , a sajtot, felgöngyöljük, majd  lisztbe forgatjuk, ezután tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban fedő alatt lassan kisütjük.

Színes saláta

Hozzávalók:

  • egy fél fej jégsaláta
  • egy piros kápia paprika
  • egy kisebb darab uborka
  • egy zöld hagyma
  • 2 paradicsom
  • metélőhagyma

Összevágjuk a zöldségeket, az uborkát lesózzuk, majd  az összes zöldséget összekeverjük, meglocsoljuk  egy teáskanál olívaolajjal, majd Citromos balzsamkrémmel .
Jó étvágyat!