Brokkolival töltött pulyka
- 4 szelet pulykamell
- só, bors
- 10-12 darab brokkoli rózsa
- csipetnyi szódabikarbóna
- 4 szelet sajt
- A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A brokkoli rózsákat sós vízben megfőzzük. Én egy kis szódabikarbonát is szoktam beletenni, így megőrzi a brokkoli a szép zöld színét.
A pulykamellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a brokkolit és , a sajtot, felgöngyöljük, majd lisztbe forgatjuk, ezután tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban fedő alatt lassan kisütjük.
Színes saláta
Hozzávalók:
- egy fél fej jégsaláta
- egy piros kápia paprika
- egy kisebb darab uborka
- egy zöld hagyma
- 2 paradicsom
- metélőhagyma
Összevágjuk a zöldségeket, az uborkát lesózzuk, majd az összes zöldséget összekeverjük, meglocsoljuk egy teáskanál olívaolajjal, majd Citromos balzsamkrémmel .
Jó étvágyat!