Hozzávalók:
1 közepes nagyságú brokkoli
1 sárgarépa
1 kisebb,vagy fél póréhagyma
1 diónyi vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál ételízesítő ( ha van húsleves akkor ez kimarad)
só
őrölt bors
szerecsendió
1 csipetnyi szódabikarbóna
1 dl tejföl
1 dl zsírszegény tejszín
néhány brokkoli rózsa a tálaláshoz
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, a sárgarépát megpucoljuk kisebb kockákra vágjuk, a póréhagymát felvágjuk.
Hevítsük fel a az olajat, majd adjuk hozzá a vajat,hagymát,sárgarépát pároljuk üvegesre, feltöltjük annyi vízzel, hogy ellepje és ízesítjük. Ezután adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit,néhányat félre teszünk a tálaláshoz .
Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd főzzük puhára.
A puhára főtt zöldségeket botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza tűzre, hígítsuk fel pici vízzel ( ha van húslevesünk azzal sokkal finomabb)
A tejfölt keverjük simára, adjuk hozzá a tejszínt, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután forraljuk ki, és pár percig még főzzük.
A díszítésre szánt rózsákat, sós, szódabikarbónás vízben 3 percig főzzük.